Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vajon melyikünk reagálta túl...

Vajon melyikünk reagálta túl a dolgot?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm terhes volt. Szerettem volna neki egy meglepetés csomagot küldeni arra az időpontra, amikor hazajön a babával a kórházból. Mivel nem szerettem volna a postázást a postára bízni, én akartam odavinni. Nem vagyok hülye, tudom, hogy ilyenkor nem ér rá a kismama, a férjével akartam egyeztetni, hogy odaadom neki az ajtóban a csomagot, be sem akartam volna menni, aztán a barátnőm majd ha lesz ereje, energiája, megnézi. Úgy gondoltam, hogy ez egy kedves, személyesebb gesztus lett volna, mint egy képeslap. Na, felhívtam a férjet, hogy időpontot egyeztessünk, erre azt mindta, hogy az első két-három hétben inkább ne zavarjam őket, majd később meghívnak. Meg is tették, de nekem semmi kedvem már odamenni. Ha az ajándékot így visszautasította, akkor én nem megyek oda később jópofizni... Szerintetek sem kellett volna ajándékot adni? Aki kismama, egyikőtök sem kapott ajándékot a szülés után? Örültetek volna neki, vagy sem? Csak kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről.
2012. szept. 6. 22:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
ezt mondtad a férjének, hogy csak átadod az ajtóban? nekem kellemetlen lett volna, hogy eljön valaki hozzánk, ajándékot hoz, én nekem ugye semmi kedvem sincs hozzá, de mégis illetlenség nem behivni egy kávéra. ugye érted mire gondolok. szerintem örültek ők a gesztusnak, csak kényelmetlennek tartották így megoldani, hogy csak az ajtóban odaadod és mész tovább. én sem akarok senkit sem látni majd még a kórházban sem a férjemen, meg max a szüleimen kívül. nekem nem kell senki "jótanácsa, okoskodása" gondolok itt a férjem anyukájára... férjem pl kitalálta, hogy majd ittalszik nálunk és segít nekem... na egy fityiszt. párom is itthon lesz vagy két hétig minek ide más. amúgy sem birom a nagyit. ráadásul ő olyan aki (nem szólok én bele, semmibesem), de folyton csak mondja az igazát... na bocsi az offért. szóval sztem nem megbántani akartak, csak kényelmetlen lett volna így nekik, kicsit később szerettek volna veled több időt is eltölteni. sztem ez lehetett a gond...
2012. szept. 6. 22:46
 2/23 anonim ***** válasza:
55%
Te, nem is kicsit és tök értelmetlenül.
2012. szept. 6. 22:46
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kaptam ajándékot.

Nagyon kedves gesztus tőled, de ha én akartam volna így ajándékot venni, akkor adtam volna, amikor úgyis mentem volna látogatóba.

Jól esett volna, hogy gondolnak rám, de megértem őket is. Elég kellemetlen, ha nem hívnak be (az ő szemszögükből) mikor elmész hozzájuk az ajándékkal.

Ha tényleg a barátnőd, ne haragudj rá, biztos, hogy nem akart megbántani.

2012. szept. 6. 22:49
 4/23 anonim ***** válasza:
53%

sosem fogom az ilyet megérteni, hogy mi a francért nem mehetnek a barátnők?? Nekem mind a három gyerekemnél jöttek, soha nem volt gond belőle, segítettek is. A férjem meg örült, hogy nem neki kell főzni.

én is megsértődtem volna, az tuti. Az ilyen sztem nem annyira barátnő. A baba meg nincs cukorból.

2012. szept. 6. 22:51
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

én sem kaptam semmit,. de a helyedben azt tettem volna: ha tudom mikor jönnek haza, akkor kvázi tudom hogy mondjuk másnap otthon vannak. mondjuk tízkor becsengetek és ha kinéznek csak intek egyet hogy van ott valami, és pár kedves szó egy lapra és azt beleteszem. ha panel akkor felcsengetek és közlöm itt van az ajtóban valami nekik, de igyekezzenek le mert te már itt sem vagy, nehogy elvigyék.

akárhogy is egy percre zavarnál is, én is behívnálak.

2012. szept. 6. 22:53
 6/23 anonim ***** válasza:
68%
s még annyit, gondolom jó barátnőd...akkor viszont nem értem hogy miért rekeszt ki téged akár az első napokból. nem órákra lennél náluk, csak pár percre.
2012. szept. 6. 22:54
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyet nem tennék egyetlen barátommal sem, hogy csak az ajtóban átadja az ajándékot, aztán szevasz tavasz, viszlát.

Így nem fogadnék el semmit, ha nem tudom behívni, megkínálni, elbeszélgetni egy kicsit.

Én is azt mondtam volna, hogy így inkább ne jöjjön.

Ez elég bizarr ötlet volt a részedről, nem csodálom, hogy ők is úgy látták jónak, ha visszautasítanak.

Igazából az ajándék efféle átadását utasították el. Így nekem sem kéne.

Szóval te vagy az, aki túlreagálod.

2012. szept. 6. 22:55
 8/23 anonim ***** válasza:
92%
Ezt sosem értettem, én örültem ha jött valaki, nem zavart akár aznap mikor hazajöttünk, nem mondom hogy csapatostul jöjjenek de a barátnőnek ott a helye! Egyébként én a Te helyedben nem egyeztettem volna semmit, odamegyek, becsöngetek, aki ajtót nyit a kezébe nyomom, mosolygok, köszönök és eljövök, mint egy kis Jótündér:-) Bocsáss meg, menj oda és tisztázd a dolgot, hogy ez kicsit rosszul esett, aztán ennyit erről. Ez ne álljon közétek!
2012. szept. 6. 23:01
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem írtad, hogy mennyire jó bnőd ez a lány...?

Megmondom őszintén, hogy nekem nagyon kellett volna, hogy a nagyon jó bnőm ott legyen, de sajnos messze lakik tőlünk, viszont mindenki mást a francba kívántam...

meg az tök cink, hogy odajössz, és bedobod az ajándékot, én meg még egy teával se tudlak megkínálni, meg rumli van, stb., szóval ha nagyon jó bnőd, akkor Ő reagálta túl, de ha nem annyira, akkor meg Te.

Amúgy sztem menj el hozzájuk, mert pl a szülés után én hót diló voltam, a hormonjaim össze vissza tomboltak, én is ilyen visszautasító voltam, biztos nem akart megbántani, csak egy gyerek érkezése bármilyen nagy öröm, egyben nagy stressz is, főleg ha első...

2012. szept. 6. 23:22
 10/23 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem,ők reagálták túl.Részedről ez egy nagyon kellemes,kedves gesztus volt,és én nagyon örültem volna neki.Én is kaptam ajándékot(bár inkább a baba:D),amikor a látogatók jöttek,és nagyon jólesett.Természetes volt az is,hogy én is veszek majd a babás barátnőimnek valamit.A másik,ami elgondolkoztató:vajon milyen véleménnyel vannak/lehetnek ők rólad,ha a férje,nem akart odaengedni,mert még nem akarnak vendégsereget?Azt gondolják rólad,hogy te képes vagy/képes lennél órákra becsücsülni hozzájuk?Le lehet pontozni,de én nem mennék oda többet,de egy biztos,amikor a barátnő hív,elmondom neki,hogy ajándékot akartam adni,nem bemenni,nem zavarni,ráadásul csak a férjének odaadni,erre így elhajtottak?!
2012. szept. 6. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!