Anyós-vs meki krumpli ki reagálta túl/alul a kérdést?
Apósom elvitte a 7.5 hós fiunkat "sétálni" a plázába, vagy hát leginkább büszkélkedni vele. Adtam neki bébiételt-italt azt adja ha nem érnének haza időben evésre szopira. Azt nem emeltem ki, hogy mekibe nem visszük a gyereket mert nem adunk ilyen kicsinek mekikaját (meg később se vagyok híve, mi a férjemmel évente 2szer voltunk ha épp nem volt nyitva semmi olyan későn).Na és a lényeg :apósom megetette a fiam egy kis meki krumplival vagy a felével (zavaros volt a történet).
Hazaérve kérdeztem hogyhogy nem éhes, na akkor derült ki a dolog.Én se örültem nyilván, de anyósom egészen kikelt magából jól leszidta apóst hogy mérgezi a gyereket stb. és a végén még én is hülye lettem kvázi, mert próbáltam csitítani a hangulatot, hogy jó, nem kellett volna meg többet ilyesmi ne legyen. Anyósom meg a gyereket vígasztalta hangosan hogy jaj szegénykém senkire se számíthatsz stb..Amúgy is úgy túlkészülte ezt az unoka dolgot, mindennek utánaolvasott utánanézett manapság hogy megy a szoptatás, a hozzátáplálás, a gyereknevelés az oltások mintha kb. saját gyereke született volna. Na nem ezzel van a baj hiszen legalább utánanéz de kicsit furi nekem hogy ennyire a magáénak érzi a gyereket, hogy mindenki hülye, csak ő ért hozzá. Egyre gyakrabban emlegeti hogy majd mennyit lesz együtt a kicsivel ha már nem szoptatok meg hogy ugye nem tervezünk mostanában másikat mert örüljünk hogy őt el tudjuk tartani és egyébként is jár a maximális figyelem egy gyereknek stb.Neki amúgy 2 van, a férjem meg a huga. A féjem hugával nincs is olyan jóban. Szóval olyan mintha attól tartana hogy nekünk is születik majd egy lányunk és azokat nem szereti vagy ilyesmi. Ahogy nő a gyerekem úgy parázok egyre jobban hogy "megkaparintja" olyan hülyeség nem? A férjem szerint örüljek hogy akar rá vigyázni, örülök is de olyan erőszakosnak érzem.Most ezen a krumpli témán bukott ki az egész.
:) a krumplis sztori vicces, de akkor ezek szerint nem is ez a kérdésed.
ismerős: most egy kicsit erőteljesebben le kell állítani. Óhatatlan, hogy meg fog sértődni, de talán visszavesz majd egy kicsit a tempón. Gondolom adtok neki teret, láthatja az unokát, tehát alapvetően arra nem lehet panasza, hogy el van nyomva. Csak ő többet akarna, nem? Nálunk is ez van. De már edzett vagyok :) Célzásokat füled mellett el. Diplomatikusan pedig a tudtára adni, hogy kinek mi a szerepe. (Nagymama a szülők segítsége legyen a gyereknevelésben, de ne vetélytárs)
Nekem szimpatikus anyósod hozzáállása, hogy utánaolvasott a dolgoknak, és nem ragadt meg abban a világban, amikor még ő volt friss anyuka.
Nyilván egy kis mekis krumplitól nem lett semmi baja, de azért jó, hogy ő is osztja a ti nézeteteket a gyereknevelés terén.
Nekem szimpi az anyósod. Nyilván vannak dolgok, amiket lehet, hogy tervezget, de nem az ő döntése lesz (pl. kistesó vállalása - bár szerintem neki is örülni fog), ezeket rá kell hagyni.
Hát tényleg jó a krumplis story! :D
Remélem a gyerkőcnek nem lett semmi baja!
Az anyóst pedig még most kell "elcsípni", persze normális módon, mert ha ráhagyjátok akkor egyre rosszabb lesz. Van ismerősöm, akiknél az anyós mindent jobban tud és csinál, és sajnos már a kapcsoltuk issza a levét neki! És a gyereknek se fog jót tenni. tisztázni kell a szerepeket!
azért azt tudnod kell, hogy a férfiak nagy része fikarcnyit sem ért a hozzátápláláshoz, szóval innen kiindulva én nem hibáztatom apósodat, csak be akart vágódni a kicsinél. Az már nagyobb gáz lett volna, ha anyósod csinálja ugyanezt.
Egyébként az én anyám/anyósom is néha túlspirázza az unoka-dolgot, ha látja, hogy én lazább vagyok, azt mondja, hogy én csak csináljam, ahogy jónak látom, ő inkább óvatosabb, ha nála van a gyerek (pl. nem ad olyasmit, amit velem még nem evett), mert nagyobb a felelősség rajta. Nincs ezzel semmi gond. Anyós meg após majd elintézik egymás között.
Szia!
Na ezért örülök én hogy 3000km-re lakunk a nagyszülőktől! Az én szüleimmel nem is lenne gond. Na de anyósom!!!Rendszeresen hívjuk telefonon és ha mondunk neki ezt-azt mindig igyekszik "kiokítani" olymódon, hogy elmegy otthon a védőnőhöz és kikéri a véleményét! Na ettől agybajt kapok én is, nehogymár ilyen messziről okítson ki a saját gyerekem neveléséről, ápolásáról! Borzalom! Anyukám itt volt velünk 3 hétig, amikor megszületett a kislányom, semmibe de tényleg semmibe nem szólt bele, csak nézte hogy mit hogyan csinálok, sokszor inkább én kérdeztem hogy ez meg az jó-e vagy hogy ő anno hogy csinálta(hárman vagyunk testvérek). Apósodban meg mintha a saját apukámat látnám :), azért biztosan te is egy kicsit mosolyogtál ezen a krumplis sztorin nem?
Próbálj meg majd anyópajtással beszélni hogy Ő a te gyereked és szeretnéd úgy nevelni ahogy te akarod. Biztosan nagy segítség lesz majd ha később vigyázni fog rá, csak majd tudja hol a határ ugyebár! Meg kell húzni a határt valahol, hogy ne higgye azt hogy az "Ő" gyereke! Ne hagyd magad! Finoman el kell magyarázni neki a dolgokat. Lehet elsőre megsértődik majd, sőt tuti, de úgyis megbékél!
Persze azért is mondtam írtam hogy nem akarok én rá etéren panaszkodni mert nagyon kedves rendes tőle hogy utána nézett mi hogy van bár azért ugye nem ugyanazt az eredményt kapja ha a laleche oldalán olvasgat :)) mintha egy átlag babás oldalon :)) Amúgy is olyan durván tud beszélni apóssal és szerencsétlen állt ott mint a rakás...én cska enyhíteni akartam hogy ne keseredjen már el annyira, nem hal bele a gyerek egy kis krumpliba:) Különben meg úgy előttem volt a jelenet ahogy elképzeltem, apósom közel 2 méter szép darab ember és a babánk meg ugye picike, nagy show lehetett ahogy együtt kajálgattak :) (mert hogy elmondása szerint Máté kinézte a szájából a krumplit).
Na tehát igen úgy érzem hogy anyós kicsit "túlpörög" megbántani a világért se akarom, meg nem is vagyok olyan aki ilyen hülyeségeken konfrontálódik (meg amúgy is a férjem szerint inkább konfliktuskerülő vagyok). Csak úgy érzem megfelelő módon, viselkedéssel meg lehetne az arany középúton tartani ezt a dolgot, tehát jó és szoros kapcsolat a nagyszülőkkel ( a gyerek részéről, nem az enyémről) de ugyanakkor meg én se érezzem elnyomva magam.
Most az anyósnak igaza volt, és ez nagyon szimpatikus benne, hogy egyforma a véleményetek a mekis dologban.
DE: mi lesz ha valamiben markánsan eltér a véleményetek? Szívás, mert ott is erőszakos pótszülő lesz.
Ne hagyd a fejedre nőni, ha erősíti a Te véleményed, akkor is tudatosítsd benne, hogy nem az ő nyomására, véleményére döntöttél, hanem magadtól, max meghallgattad de ha ellenkezőt mondott volna, akkor sem biztos, hogy rá hallgattál volna... Még az elején kell lefixálni mindenki helyét a gyereknevelésben, mert utána már csúnya viták lehetnek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!