Melyikünk vegye igénybe a családi adókedvezményt? Bonyolult.
Szia, bárki is veszi igénybe a kedvezményt, havi 10000 forintot vehet igénybe. Itt te is megnézheted.
Szerintem te vedd igénybe, ha pedig lesz fennmaradó rész, adóbevalláskor a párod igényelheti a maradékot.
Nem értem, mi benne a bonyolult. a párod egyben ki tudja simán asználni, probléma és kavarás nélkül.
A saját gyerekére, aki külön él, nem jár neki semmi, de a tiétekre igen, havi 10.000 Ft, amihetz br. 62500 Ft-os bér kell, ez neki megvan, tehát sima ügy.
De most én értettem félre valamit vagy az adókedvezménynek maximum, fix összege van? Mert ha igen, akkor tök mindegy kinek a pénzéből kaptok vissza 10 ezer forintot.
Illetve természetesen az kaphatja, aki fizet adót. De ha te nem fizetsz ennyi adót a maradékot visszakaphatja apa is. Lényeg így is, úgy is 10 ezerrel lesz több maximum.
A gyerektartást a bruttó után fizeti az apa, tehát tök mindegy, hogy van-e beéőée adókedvezmény, vagy nincs. Tehát nyugodtan igénybe veheti az egészet ő, mivel a gyerektartás akkor is fillérre ugyanannyi marad. Ez egyértlemű.
aki csak gyest kap, az nem tudja igénybe venni ezt a kedvezményt, mivel a gyesre (még) jár eleve adójóváirás, tehát aki csak gyest kap, az eleve nem fizet adót.
Ez a kedvezmény az adózó és gyereket nevelő emberekre lett kitalálva. Aki eleve nem fizet egy fillér adót se, annak már nem lehet további adókedvezményt adni...
Bocs, mgnéztem, tényleg a nettóból vonják a gyrektartást, viszont te akkor se tudod igénybe venni.
Vagy igényli az apa és ezzel többet visz haza, de több gyerektartást is fizet, vagy nem igénylitek ami butaság lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!