Családi adókedvezményt 90 napon túli magzat után igényelhet a férjem, vagy csak én?
Gyes-en vagyok, most készülök magam visszavetetni munkaviszonyba. Azonnal kivenném az 1. gyermekkel felhalmozott szabadságaimat, utána elmennék tp-re a pici születéséig.
Lehet ezt így csinálni?
Igen , igényleheti a férjed a magzat után. benne is van a leírásban, hogy a terhes, vagy vele közös háztartásban élő férj....
valami ilyesmi.
nekem is ő igényli.
és nem tudom mennyi a szabid, de én nem vettem ki, hanem egyből elmentem táppénzre, azért is jobb így, mert a szabikat megtartom a két gyerkőc után a munkába való visszatérés előtt.
Köszi!
Azt mondták az Egészségbiztosító pt-nál, hogy azért jobb ha kiveszem a szabikat is, mert a TGYÁS magasabb lesz, mivel járulékalapot fog képezni a szabik alatt fizetett bér. Ezzel szemben a táppénz nem képez járulékalapot.
Már ha jól értettem!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!