2 gyerekes gyeden lévő kismamák ti igénybe tudtok venni valamilyen adókedvezményt a gyerkőcök után?
2 gyerekem van,gyeden vagyok és valami olyat hallottam,hogy lehet adójóváírást kérni és annyival több lesz a gyed.
Nekem erről nem szólt a munkaügyes.Külön papíron kell igényelni?
Igen, jár adókedvezmény a gyerekek után. 1 gyerekre 62500Ft évente azt hiszem. Nem biztos, hogy Te ki tudod használni mind a két gyerekre mert azért jövedelem is kell hozzá. Pl. minimálbérre nem jár mivel adót sem fizet azért nincs mire kedvezményt adni. :O A férjed is igényelheti. Mondjuk Te az egyikre Ő a másikra de akár felezni is lehet a gyerekeket ha úgy tudjátok kihasználni pl. 1,5 gyerekre a férjed, 0,5 gyerekre Te. Ez fura de így van! :)
A munkáltatótól lehet kérni igénylőlapot hozzá és ők számolják ki, hogy mennyi jár.
Mi soha semmilyen kedvezményt nem tudtunk, tudunk igénybe venni.
Jól ki van ez találva.
A múltkor azon buktam ki, hogy 105 ft-on múlott, hogy megkapjuk a gyereknek az oviba az ingyen kaját.
1.vagyok.
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mekkora fizetéstől lehet kihasználni (bár szerintem talán egy gyerekre ki tudnád használni ennyivel), meg kellene kérdezned a munkahelyeden a bérszámfejtőt vagy a könyvelőt. És a férjed is igényelheti ha neki esetleg magasabb a fizuja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!