Miért engedik rendetlenkedni némely szülők a gyerekeiket, ha bemennek valamilyen üzletbe pl? Meg rosszul "parkolnak".
Nos amelyik rá sem szól a gyerekre arról ez a véleményem:
Sok a hülye szülő, aki nem tudja megnevelni normálisan a gyerekét, aztán csodálkozik, hogy a gyerek egyre rosszabb lesz.
Sokszor én is frászt kapok némely anyukáktól.
... Mer' az a pici szíve minden vágya, hogy egy kezelhetetlen kamasza legyen, aki körberöhögi, és se embernek, se istennek nincs előtte tekintélye....
(Nekem is van kettő, és tanúsíthatom, hogy túl lehet élni, ha nyilvánosság előtt, pl. boltban is rászólunk a gyerekre, hogy helytelenül viselkedik.)
"nem szabad a gyereket veréssel nevelni, mert az SZDSZ megcsinálta..."
Nem az SZDSZ miatt vannak neveletlen gyerekek és ostoba szülők. Egyéni döntése a szülőnek, hogyan neveli a gyerekét, egy párt miatt senki nem változtat stratégiát...
A kérdésre válaszolva: Szerintem ezek a szülők üvöltenek a gyerekre, mint a sakál, ha ugyanezt otthon művelik, pl. a példádnál maradva: leköpik a tükröt. De másutt úgy vannak vele, csak tombolja ki magát a gyerek, ha már nem neki kell utána rendet rakni...
Egyébként van ellenpélda is: épp ma láttam, hogy egy anyuka szépen rendbe tette a kislánya után a hello kittys csecsebecséket áruló polcot egy boltban. a kislány válogatott közülük előtte és jól összekeverte a különböző árukat.
Egyébként, ha megfigyelted már olyan boltokban, mint Lidl vagy Tesco, azt látod, a felnőttek sem különbek a gyerekeknél... Félúton meggondolja, hogy valami nem kell, hát kics*szi valahova... Én is voltam már úgy, hogy meggondoltam: valami mégsem kell, mégis vissza tudtam vinni, még akkor is, ha az üzlet másik végében volt...
Másokat ez nem érdekel, így landol a csokikrém a WC papírok közé...
Mert a rendszerváltás utáni generációból kiölték a klasszikus értékrendet, és a cigányság lett a követendő példakép. Munka nélküli könnyű pénzszerzés, öntörvényűség, anarchia, a konzervatív értékek lábbal tiprása.
És most ez a generáció nőtt fel oda, hogy már a saját gyerekeit "nevelik".
Akkor ezek után mit vársz? Annak is örülhetsz, ha nem dicsérik meg, ha rosszat csinál.
Mégy egy generáció, és az lesz az általános, hogy azért fogják leszidni a gyerekeiket, ha nem lopják el a saját betevő csokijukat a boltból.
(Egy elég komoly társadalmi (etnikai) rétegben már most is ez a "trendi".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!