A gazdagok tényleg így nevelik a gyerekeiket?
Szeretek olvasni ismertebb emberekről és az egyik könyvben érdekes dolgokra találtam. Szupergazdagokról szólt, nem maiakról, hanem történelmi személyekről.
Az egyik rész John Davison Rockefeller története. Ő minden idők leggazdagabb embere, ha az inflációt is beleszámoljuk. Vele történt, hogy az apja kiskorában magával vitte a városba.A kis John örömmel ugrott a kocsiról az apja karjaiba leszállásnál.
Az egyik nap történt, hogy a kissrác szokás szerint ismét ugrott, mire az apja ellépett, ő pedig PACCS!!...-beleesett a sárba. Amikor pityeregve felnézett, az apja kőmerev arccal azt mondta: "Na fiam, ez volt az első lecke! Most megtanultad, hogy soha ne bízz senkiben, még a tulajdon atyádban sem!"
Egy másik milliárdos így vallott a nevelési elveiről: "Állandóan átvertem a kölyköket. Azt akartam, hogy olyan ravaszak legyenek, mint az ördög!"
Sok más hasonló sztorit olvastam még ezeken kívül. A gazdagok tényleg ilyen hamar, már gyerekkorban elkezdik a "kiképzést" és valóban ilyen brutálisan?
Ez a sztori nem a gazdagságról szól, hanem arról, hogy a saját jellemünket, értékeinket igyekszünk átörökíteni a gyermekeinkre. Na most a fent nevezett úriembernek ezek voltak az értékelvei, ezt tartotta fontosnak megtanítani, szerintem a ravaszságnak meg a bizalmatlanságnak semmi köze ahhoz, hogy történetesen gazdagok voltak.
Mi sem vagyunk szegények (még ha nem is milliárdosok), de nem tanítok ilyeneket a gyerekeimnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!