Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vajon melyikünk reagálta túl...

Vajon melyikünk reagálta túl a dolgot?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm terhes volt. Szerettem volna neki egy meglepetés csomagot küldeni arra az időpontra, amikor hazajön a babával a kórházból. Mivel nem szerettem volna a postázást a postára bízni, én akartam odavinni. Nem vagyok hülye, tudom, hogy ilyenkor nem ér rá a kismama, a férjével akartam egyeztetni, hogy odaadom neki az ajtóban a csomagot, be sem akartam volna menni, aztán a barátnőm majd ha lesz ereje, energiája, megnézi. Úgy gondoltam, hogy ez egy kedves, személyesebb gesztus lett volna, mint egy képeslap. Na, felhívtam a férjet, hogy időpontot egyeztessünk, erre azt mindta, hogy az első két-három hétben inkább ne zavarjam őket, majd később meghívnak. Meg is tették, de nekem semmi kedvem már odamenni. Ha az ajándékot így visszautasította, akkor én nem megyek oda később jópofizni... Szerintetek sem kellett volna ajándékot adni? Aki kismama, egyikőtök sem kapott ajándékot a szülés után? Örültetek volna neki, vagy sem? Csak kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről.
2012. szept. 6. 22:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is furcsa, hogy az ember legjobb barátainak 2-3 hetet "kell" várniuk a látogatásra!

Hozzám a 3 legjobb barátnőm már a kórházba bejött, és ahogy hazaértünk rá 3 napra itt voltak. Segítettek, dumáltunk stb.

Na mindegy!

Egyébként én is egyetértek azzal,hogy nyilván a férj is kellemetlennek érezte volna,hogy az ajtóban átvesz egy ajándékot, de be sem hív, meg sem kínál stb.

2012. szept. 7. 05:14
 12/23 anonim ***** válasza:
Szerintem én is azt mondtam volna, hogy gyere 2 hét múlva mert akkor már lesz energiám behívni téged, megkínálni valamivel és beszélgetni. Nem szeretnék úgy ajándékot elfogadni, hogy átadják az ajtóba és annyi.
2012. szept. 7. 07:45
 13/23 A kérdező kommentje:
Hát akkor látom, van ilyen vélemény is, meg olyan is. Igazából pont azért ajánlottam fel, hogy nem megyek be, azért próbáltam a párjával beszélni, mert próbáltam ezzel nekik menekülőutat ajánlani, hogy ha túl fáradt, túl beteg lenne, akkor nem zavarok. Én akkor érezném magam rosszul, ha két hétig rám se nyitná az ajtót senki. Igaziból a barátnőm nem tudja, hogy menni akartam, mert nem akarom, hogy ezen esetleg összevesszenek a férjével, hogy miért nem engedett oda engem. Nem gondtam, hogy egy alapvetően kedves gesztus ilyen rosszul sül el.
2012. szept. 7. 08:21
 14/23 anonim ***** válasza:
41%
Az az igazság, hogy egyesek kicsit túl nagy feneket kerítenek annak hogy szültek. Én kifejezetten örültem, ha jöttek hozzám, a barátnőimnek is nagyon örültem volna, de sajnos messze laknak. Sem a baba sem anyuka nincs cukorból, inkább örülni kellene ilyen kedves gesztusnak és megbecsülni az ilyen barátot.
2012. szept. 7. 08:36
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kedves gondolat volt részedről. Mi is kértük, hogy pár hétig ne jöjjön senki, nem is jöttek, de az egyik barátnőm épp erre tolta a babakocsit, felhívott, hogy legalább integessek ki az ablakon, hogy lássa, hogy jól vagyok:-))Kiszaladtam egy perce, váltottunk két szót, aztán mentem is vissza a babához. Ennyi idő alatt épp át tudtam volna venni egy csomagot, és megköszönni! Nem lehet, hogy a férj értett félre valamit? Apukák nem mindig értik a lényeget!:-)
2012. szept. 7. 08:46
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom,illik a távoli ismerősöknek,barátoknak rokonoknak,megvárni a gyermekágyat(6hét),a közelebbieknek pedig 1-2 hetet a látogatással(jó barátoknál ezt tisztáztuk még kismamaként,rákérdeztek én/mi hogy szeretnénk),többet a szoros barátoktól tényleg nem is várnék,de annyi kell,hogy felvegye egy újdonsült anya a ritmust(én legalábbis)és ne érezze úgy hogy nem uralja a saját lakását stb. Ez esetben a meglepid jobban sült volna el,ha tényleg postán érkezik,azt valóban kedves gesztusnak érezték volna szerintem.Mindamellett egy barátság nem múlhat ezen,ne sértődj meg,mindkét oldalnak van igazsága :)
2012. szept. 7. 08:49
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én csak azt nem értem, miért nem a barátnőddel beszélted meg ezt a dolgot? Jobb az ilyet még szülés előtt tisztázni vagy amíg a kórházban vannak és akkor nincs ilyen gond! Mondjuk első nap, mikor hazajövünk majd én sem nagyon örülnék neki, épp elegek lesznek a nagyszülők, őket nem akarom ebből kizárni, de gyanús, hogy leginkább pihenni szeretnék majd én is. Az pedig, hogy ne hívjam be egy kávéra nekem elképzelhetetlen lenne. 1-2 hét múlva már semmi gond nincs a közeli barátokkal, de aznap mikor hazajövünk, akkor ne.

Persze lehet akkor máshogy fogom gondolni, de most így érzek!

Üdv, 33 hkm

2012. szept. 7. 10:32
 18/23 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem nem a férjjel kellett volna beszélni, ha nem a barátnővel, és még a kórházba belépni pár percre. De így én a barátnő férjével értek egyet. A mi baráti körünkben aug. elején született a baba. Az egyértelmű, ha mész látogatni illik ajándékot vinni. De mi is megkérdeztük, h. majd szeretnénk menni, ők szóljanak h. mikor mehetünk. De fel se merült, h. aznap oda menjünk. És ez nem a szülés túl reagálása. A szülés igen is megterheli az anyai szervezetet. Gondolj bele milyen fáradt. Megszüli a gyereket, pihenni nem tud, mert a kórházba nem segít neki senki, a gyereket be rakják neki, onnantól kezdve vele van. (lehet h. ez csak a mi kórházunk), de igenis fárasztó dolog. Mire az ember haza megy, alig lát a fáradtságtól mert nem tud pihenni. Már az macera h. haza viszed a babát. Az nap megy a védőnő, gyerek orvos, nyüzsögnek a mamák, papák. Nincs egy perc nyugta az embernek. Mi is egy hétre rá mentünk. Nem voltam megsértődve. Szerintem te reagáltad túl. Az ajándék dolgot is mert, az nem nagy dolog,különösebben kedves gesztus, hiszen illik vinni vmit, ha mész. Vagy legalább is mi felénk ez így megy. Ők mint vendégül látók, meg elég kellemetlen, h. megy vki, visz ajándékot, ő meg egy pohár vizet se ad neki.
2012. szept. 7. 11:03
 19/23 A kérdező kommentje:
Hát ja... Én igaziból úgy gondoltam, hazamegy, ott várja az asztalon egy ajándékkosár, minden jóval, amit szeret, lufi, virág, miegymás. Neki, és nem a babának. Valami, amitől felderül az arca, mert meglepetés. És azért a férjjel akartam egyeztetni, hogy ez valóban meglepetés legyen. A barátnőmnek tudnia sem kellett volna róla, hogy megyek, a férj is megtehette volna, hogy írok neki egy sms-t, ő leugrik a sarokra, amíg mondjuk a barátnőm alszik, a férj felviszi a lakásba a csomagot, mire barátnő felébred, ott van az ágya mellett az éjjeliszekrényen, barátnő kérdezi ki küldte, férj mondja, hogy én, barátnő örül, sztori vége. Pont ezért akadtam ki, mert egy ilyen megvalósításban én nem látom sehol a zavargást... És pont ez az, hogy én nem a babának akartam volna ajándékot vinni, az lesz majd később, hanem a barátnőnek, aki épp egy dögnehéz szülésen van túl. Na, mindegy, csak tényleg nem tudom, hogy fogom ezt helyrehozni, épp ez a gond, ha ez nem szülés kapcsán történik, már rég megbeszéltem volna vele, de így a fene se tudja, ez olyan speciális. Én kicsit úgy érzem, a férje magának akarja az egész dicsőséget, hogy ők mostantól egy család, a barátnőzés sokadrangú kérdés, pedig én kb 20 évvel régebbről ismerem a barátnőmet, mint a kedves férje... Na mindegy.
2012. szept. 7. 12:46
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát én örültem volna:) Én négy hónapja szültem, mikor hazajöttünk a kórházból, másnap már a barátnőm is átjött. Babázott egy kicsit, elmeséltem neki a szülésemet, dumcsiztunk egy jót. Nekem nagyon jól esett, hogy átjött.
2012. szept. 7. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!