A nem egészen 4 éves gyerekem tegnap elindult haza egyedül az óvodából. Ki hogy reagálta volna le?
Ez maximálisan az óvónéni felelőssége, nehogy már rád kenje.
Annak idején én is leléptem az oviból, sőt haza is mentem. Otthon a lakás előtt a lépcsőn ülve találtak meg, mert nem tudtam bemenni és még én voltam felháborodva. :) Így utólag vicces, de most, hogy már van nekem is gyerekem a szívbaj jönne rá, ha eljátszaná velem ugyanezt.
Beszélj a picivel, próbáld meg elmagyarázni, hogy ez nagyon rossz dolog, ilyet nem szabad csinálni. Mennyire megijedtél, mi lett volna veled, ha vele történik valami hazafeleúton. Próbálj meg minél ijedtebbnek látszani, hogy lássa, ez komoly dolog. Mást nemigen tudok javasolni. Az óvónőket meg szúrd le a sárga földig.
Hát én is így éreztem.
Itthon megbeszéltem a gyerekkel, hogy nem szabad, stb, okos gyerek, nem is értem hogy jutott ilyen az eszébe, és számomra is elgondolkodtató, hogy ebben az oviban nem ez volt az első este és nem is a második, akkor kivel is lehet a gond?
Ma reggel átgondolva a dolgot, beszéltem az óvónénivel, és mondtam neki, hogy a lányom nem egyszerű eset, igaz 2 emberes gyerek és itthon engem is ki tud akasztani néha ha rájön az 5 perc, ezért kértem hogy figyeljenek rá. Erre a válasz, hát nincs semmi gond a kicsivel, ügyes, okos, figyelmes, szófogadó, de ilyent többet ne csináljon és különben is sok a gyerek. :(
Döbbenet!
Nálunk a gyerekek ki sem tudják nyitni a kaput. Abszolút óvónéni felelőssége. Elmennék a vezetőhöz, hogy mégis, hogy merjed ott hagyni a gyereket, ha nem figyelnek rá?! Megmondanám, hogy még egy ilyen, és feljelented Őket!
Kiakadtam.
ÉN sem tudtam volna köpni nyelni sem hirtelen.
Viszont amit én tennék erbben az esetben, írásba adnám nem támadóan az igazgatónak, hogy mi történt, ki mikor mit mondott és kért tőled.
A végére udvariasan odatenném, hogy természetesen a gyerekkel megbeszéltem az ügyet, de gyakorlatilag az óvoda a felelős a gyermekért, és kéred őket szépen, hogy máskor ez ne forduljon elő.
Felajánlhatod nekik, valamiféle védőintézkedést lakatot magasan tartani a kapun amit a gyerekek nem érnek el, felszerelhetnének, vagy valami hasonló.
Lényeg, hogy ne támadj (félek azt a gyerek bánná), de legyen nyoma a dolognak.
Én még ilyet nem pipáltam, de elhiszem, hogy megtörtént.
2 hete a lányom csoporttáras akart meglépni, és olyan is volt, hogy a lányom 2 órát játszott egyedül a csoportban míg a többiek kinn voltak, mert míg öltöztek ő elbújt és mikor mindenki kiment ő visszament a csoportba. 2!!! órán keresztül nem hiányzott senkinek a gyerek. Hát nem tudom. Kivagyok ettől az ovitól, de nem tudom máshova adni. Meg vagyok lőve, örüljek, hogy felvették, mert én a kisebbel vagyok itthon. (Pest megye, fullra töltött óvodák)
És a legszebb, hogy mindenre az a válasz, hogy hát sok a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!