Kisfiam ma (kiszökött) elindul egyedül haza az oviból. Hogyan értessem meg vele hogy nem jöhet ki az oviból felnőtt kíséret nélkül?
Mágnes zár van az ovi kapuján, de felágaskodott és megnyomta, így tudta kinyitni a kaput.
Nincs félelemérzete nem fél senkitől semmitől
Én is hazaszöktem. Engem nem értek utol :)
Anyu így szoktatott le róla :
Kicsim, tudod, mi lett volna, ha nem vagyok otthon? Hiába sírtál volna, ha anyu nincs itthon, nem tud beengedni, és hiába lettél volna éhes, vagy hiába kellett volna pisilned, nem tudtam volna segíteni. Most otthon voltam, de lehet, legközelebb nem leszek, és képzeld, hogy pont érted megyek az oviba, és nem talállak ott, kicsim, tudod, hogy sírnék akkor? Nagyon meg lennék ijedve, hogy hová tűntél. Ugye nem akarsz így megijeszteni, kicsim?
Többet nem szöktem el. Nagyon mélyen megrögzült bennem, amit mondott.
A szülő felelőssége megtanítani a gyereket, hogy egyedül nem mehet sehova, az óvónőknek pedig kötelességük vigyázni a gyerekekre!
Nekem minden bajom van, ha valahová elmennek az oviból (bábszínház, cirkusz stb, emiatt úszni sem írattam még be), de aznap mindig elmondom neki többször is, hogy szót kell fogadni az óvó néniknek, nem szaladgálhat el tőlük még akkor sem, ha a barátai azt teszik, inkább szóljon rájuk vagy az óvónőknek és hogy a buszon se idétlenkedjen.
Mondjuk még csak kiscsoportos a kisfiam.
Az óvónővel beszélgess el nagyon komolyan.
Meg az óvodavezetéssel.
Mágneszár pont ezért kevés, kulcsos vagy magasan zárható reteszes megoldás kell.
És ha elütötte volna az autó???
Akkor széttárt karokkal áll az ovi, te meg sírhatsz míg élsz.
erre csak azt tudom mondani,hogy itt a faluban az ovi kapuja tárva nyitva áll egész nap!Engem már ez idegesít.az ajtó sincs kulcsra zárva és a kilincset egy 3év körüli simán használni tudja.
nálunk a férjem volt ilyen rendszeresen "elszökős" az oviból.A fiam csak párszor próbált kimenni az utcakapun,de minden alkalommal elmondom neki,hogy először anya és az öcsi megy ki(babakocsi)a kapun,és ha nem jön autó,szólok,hogy jöhetsz.(még nem ovis,ősztől lesz az)
És hol volt az óvónő? Vagy valamelyik dajka?
Az ovis dolgozóknak kötelességük a gyerekre figyelni, vigyázni és megelőzni az ilyen eseteket!
Ha ne adj isten valami baj történik a gyerekkel, mert kiszökik, akkor ki lesz a hibás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!