Miért száguld mindenki?
A munkahelyem felé menet 2 közeli város között kell ingáznom egy kétsávos úton, ami nem autópálya, tehát a maximum sebesség 90 km/h.
Oda és vissza fele is azt veszem észre, hogy mindenki nyomja neki 120-140el minimum.
Tehát megyek a magam 90es tempójában, ami a megengedett, és mellettem bal oldali sávban úgy húznak el az autók mintha én parkolnék ők meg mennének 60-al kb.
A kedvenc részem, hogy út közben több olyan tábla is van ami lassítaná a sebességet, tehát zebra miatt 60-at ír, vagy lámpa miatt ír ennyit, és ott is ugyan így 120-al száguld át mindenki amíg zöld, meg nem jön senki.
Csak én tartom be ezeket a táblákat, de tényleg szó szerint azt vettem észre hogy senki más. Nagyon forgalmas út ez, tehát mennek bőven kocsik.
Ha egyszer itt megállna egy rendőr milliomosként menne haza az tuti. Nem is hibáztatnám érte.
Amikor meg előzök egy buszt mert 70-el megy, 90-el előzök, mögöttem már szinte tolnak lefele hogy menjek már onnan, visszamegyek a jobboldali sávba, mellettem meg gyakorlatilag elszáguld mindenki.
Igen, 100%-ig biztos vagyok benne hogy ezen az úton 90 a maximum megengedett, utána is néztem. Ráadásul nem is rövid az út, kb 10-15 perc áthaladni rajta.
Ti is tapasztaltatok már ezt? Hogy mindenki megy mint az őrült?
"Még ha nem is többsávos az út, ha lehet neki nyomni, miért mennék 90-nel, ha 130-cal is elég messziről belátom az utat és a táblákat? Nem vagyok vakegér. Ha meg több sáv van, akkor igazából az igazi kérdés az, hogy téged a külső sávban mégis miért is érdekel, hogy a belsőben ki mennyivel megy?"
Köszönöm a megerősítést, #22 voltam.
"Mondjuk kanyarnál lassítok is, akár még a tábla által mutatott sebességnél alacsonyabbra is"
Biztos így teszel, mikor közben meg:
"130-cal is elég messziről belátom az utat és a táblákat? Nem vagyok vakegér."
Hiszen ugye, mint köztudott az egyetlen veszélyforrás az utak meg a táblák lehetnek, ha ezeket látod, akkor lehet menni bármennyivel. Köszönöm, hogy újra és újra bemutatod, hogy mennyit fog fel az átlag autós a vezetésből, miközben mennyire végtelenül okosnak hiszi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!