Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mindenképp érzed ha elütsz...

Mindenképp érzed ha elütsz valakit?

Figyelt kérdés
Vagy ha neki mész valaminek ami mondjuk 10 kilo felett van. Elméleti kérdés. Hallottál már olyat, hogy valaki elütött/neki ment valakinek és semmit se érzett belőle?
febr. 2. 18:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván csak mondja hogy nem érzett semmit.Ha egy féltéglán átmegyek azt is érzem.
febr. 2. 18:59
 2/14 anonim ***** válasza:
51%

A múltkor volt a román bácsi az M0-n, akit 1 valaki elütött, utána 20 percig mentek át rajta az autósok.

[link]

febr. 2. 19:51
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
Igen, 1 cm-es kátyút is érzel, akkor mindent.
febr. 2. 20:53
 4/14 anonim ***** válasza:
75%

A gázolás nem feltétlen jelent áthajtást rajta.

Gázolás történhet az autó sarkával is például, ami simán letépheti a gyalogos lábát, de semmit nem veszel észre belőle a volán mögött.

febr. 2. 21:10
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Utánfutóval elcsapták bambit, én láttam előtte a szemvillanását, majd hallottam a csattanást, azt hittem nekem ugrott, de nem. Semmi. Utána láttam az út közepén, a másik sávban. Pont akkor jött szemből az utánfutós is, ő meg nem látta bambit aki mögöttem ugrott ki, ment volna az anyja után, neki az utánfutónak.
febr. 2. 21:45
 6/14 anonim ***** válasza:
51%

Én pár éve főúton mentem kb 80-al és egy kismadár repült át előttem amit sikerült elcsapnom és a lökhárítónak csapódott szerencsétlen egyrészt hallottam is az ütődést meg éreztem is azt a koppanást mint ha valami nagyobb kődarabon mentem volna át éppen.

Meg egyszer utasként ültem az autóba és egy vadnyúl ugrott ki elénk, kb esélytelen volt még kikerülni is, és szépen éreztük meg hallottuk ahogy odacsapódott az autónak.

febr. 2. 21:56
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

#2 Azt biztos érezték de ebben az esetben nagyon mást nem tudsz tenni. Sötét is volt, ráadásul gyorsforgalmi út az M0-ás így nem lehet elvárni, hogy tötymörögjenek. Aki először elütötte fixen észrevette de kormányt gondolom rángatni nem akarta mert akkor lehet ő hal meg, fékezni már nem tudott így inkább elütötte. A probléma inkább azzal volt, hogy utána nem állt meg a legközelebbi pihenőben, hogy segítséget hívjon.

Azok akik pedig áthajtottak rajta utána...hát addigra meg ki tudja milyen állapotban volt a teste, lehet látták csak azt hitték, hogy valamilyen állat van ott szétterülve.

febr. 2. 23:32
 8/14 anonim ***** válasza:
67%
Kollégám egy 5 kilós rókát ütött el 80-nal, és ettől eltört a műanyag lökhárítója. Egy ember ehhez képest még nagyobbat koppan. Nagyon kómásnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne vegye észre. Ha meg át is megy rajta, az jól megdobja az autót. Mármint, személyautót. Kamion azért más. Utcai kamera felvételén láttam, hogy egy lámpa előtt álló Kamaz-méretű kocsi elé bement egy öregasszony, levágva a zebra előtt az ívet. A magas kocsiból nem volt látható, hogy van előtte valaki, és mivel váltott a lámpa, a kocsi szépen elindult. Úgy lépésben minden bal oldali kerekével átment az öregasszonyon. Nyilván nem is vette észre, mert már csak kikanyarodva, kicsit távolabb állt meg, biztos dudáltak rá a mögötte állók.
febr. 3. 07:45
 9/14 anonim ***** válasza:
67%

Minap láttam egy videót, lassan tolató autó ellökött egy gyalogost, az a kocsi alá került, és a vezető csak a közelben állók figyelmeztetésére fejezte be a mozgást.

Amíg nem törnek a csontok, a jármű alá szorult testet nemigen veszik észre. Bizonyság erre a sok ilyen módon, udvaron, garázsban elgázolt kutya.

febr. 3. 08:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Kérdés mit értünk "érzés" alatt. Hallani hallom ha koppan valami, érezni nem feltétlenül érzem. Ütöttem már el macskát, kisállatot, hallottam a koppanást, de ha nem látom, hogy az egy macska, akkor fel sem tűnt volna.

Nyilván sebesség sem mindegy. Nem ugyanaz elütni valakit 80-al meg nekigurulni 10-el. Utóbbit adott esetben tényleg csak akkor veszed észre, ha már a jármű alá került. Viszont nagy sebességgel sem "kell" elütni, elég ha elsodorja az ember. Az autóban nem is biztos, hogy keletkezik kár, az ember meg simán meghal.

febr. 3. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!