Nem furcsa ellentmondás, hogy az idősödő férfiak vezetési morálja/kresz értése a legrosszabb?
20
Természetesen benne van.
De ez azt is jelenti, hogy nem fognak egész nap az utakon idegesíteni másokat. Tehát nincs velük sok probléma.
Fiatalok közt is van, aki fél vezetni az 1 éves jogsival, és csak nyáron, száraz és verőfényes időben ül autóba, téli sötét hajnalon a csúszós úton eszébe se jut elindulni. És ő se sokat idegesít másokat, meg nem fog tükörjégen neked csúszni a lámpánál.
"Régen olyan sem volt, hogy egyirányú utcába táblával megengedik a bringásoknak a menetiránnyal szembe közlekedés."
Köszönöm, pont erről beszéltem és az említett esetet tapasztalatom is. Nálunk még kerékpársáv is fel van festve az egyirányú szélén, két oldalról táblázva is van, de azért csak rámordít valaki hetente egyszer-kétszer, hogy hol mész hülyegyerek. A másik, hogy amikor kiérek a kereszteződéshez, akkor néz mindenki boci szemmel, hogy egyirányúból hogyan jöhet kerékpáros.
#23: ehhez amúgy vegképp nem kell öregnek lenni, engem rendszeresen le akarnak gyalulni a pesti belvárosban ilyen helyeken, amennyire lehet, kerülöm inkább.
És nagyon elvétve teszi csak öreg. Ők inkább lefagynak, pislognak, legtöbbször csak azzal járulnak hozzá a balesethez, hogy ők az utolsó csepp valami frusztrált gyökérnek, akinek elborul az agya, és balesetet okoz.
De megertettem, és le is irtam a véleményet jóval korábban.
Elém is fordultak már ki bamba öregek, de az elkerült baleseteimben ezek elenyésző számút tesznek ki. Egy ilyenre jut 10 leszorítás, 20 elsőbbség meg nem adás, meg 30 telefonnyomkodás, mind "rutinos fiatal" sofőrök által elkövetve.
#29: továbbra sem fogtad fel, hogy nem a KRESZ változott meg.
Hanem aki fiatalon alkalmatlan volt a vezetésre, az időskorára sem fog megjavulni.
A sofőrök legalább 2/3-a alkalmatlan lenne egy valódi vizsgálaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!