Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem furcsa ellentmondás, hogy...

Nem furcsa ellentmondás, hogy az idősödő férfiak vezetési morálja/kresz értése a legrosszabb?

Figyelt kérdés
Éppen az idős férfi az akit a legjobb vezetőnek várnék. Régóta van jogsija nyilván, sok km, nagy tapasztalat, mégis éppen tőlük tapasztalom arányaiban a leghajmeresztőbb dolgokat.
2023. dec. 29. 15:23
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
78%

20

Természetesen benne van.

De ez azt is jelenti, hogy nem fognak egész nap az utakon idegesíteni másokat. Tehát nincs velük sok probléma.

Fiatalok közt is van, aki fél vezetni az 1 éves jogsival, és csak nyáron, száraz és verőfényes időben ül autóba, téli sötét hajnalon a csúszós úton eszébe se jut elindulni. És ő se sokat idegesít másokat, meg nem fog tükörjégen neked csúszni a lámpánál.

2023. dec. 30. 14:56
 22/37 anonim ***** válasza:
56%
#16 Egy most 80 éves nagybácsi 20 éves korában szerezhetett jogosítványt. Azért 60 év alatt sokat változnak a szabályok, főleg ha semmilyen formában nem követte le ezidő alatt. És ez itt a probléma, hogy elvárják a KRESZ betartását, de semmilyen segítséget nem adnak ehhez. Még csak nem is azt mondtam, hogy újra vizsgázzon le mindenből, csak legyen kötelezve rá, hogy beüljön egy egy napos tanfolyamra, ahol mittudomén kap egy kreditet és a következő jogosítványhosszabbításnál beválthatja. Az alapprobléma itt az, hogy a Mo.-n élő jelenlegi nyugdíjasok nagy részét kicsit sem érdekli, hogy lépést tartson a világgal, nemhogy a KRESZ módosításairól olvasgasson.
2023. dec. 30. 15:18
 23/37 anonim ***** válasza:
56%

"Régen olyan sem volt, hogy egyirányú utcába táblával megengedik a bringásoknak a menetiránnyal szembe közlekedés."

Köszönöm, pont erről beszéltem és az említett esetet tapasztalatom is. Nálunk még kerékpársáv is fel van festve az egyirányú szélén, két oldalról táblázva is van, de azért csak rámordít valaki hetente egyszer-kétszer, hogy hol mész hülyegyerek. A másik, hogy amikor kiérek a kereszteződéshez, akkor néz mindenki boci szemmel, hogy egyirányúból hogyan jöhet kerékpáros.

2023. dec. 30. 15:23
 24/37 anonim ***** válasza:
78%

#23: ehhez amúgy vegképp nem kell öregnek lenni, engem rendszeresen le akarnak gyalulni a pesti belvárosban ilyen helyeken, amennyire lehet, kerülöm inkább.

És nagyon elvétve teszi csak öreg. Ők inkább lefagynak, pislognak, legtöbbször csak azzal járulnak hozzá a balesethez, hogy ők az utolsó csepp valami frusztrált gyökérnek, akinek elborul az agya, és balesetet okoz.

2023. dec. 30. 15:41
 25/37 anonim ***** válasza:
16%
Látom nem érted a problémát. Akkor fogod megérteni, amikor egy ilyen egyirányúban figyelmetlenségből elcsap a nyugdíjas öregember, mert nem számít rád és utána nem fogod tudni elmagyarázni, hogy mi a probléma, mert ő nem hallott még ilyenről, hogy valaki szembe mehet a forgalommal.
2023. dec. 30. 15:51
 26/37 anonim ***** válasza:
25%
#25: de mondom, hogy rendszeresen el akarnak csapni, jópár tükröt behajtottam már a kormányommal, EGYIK SEM ÖREG VOLT.
2023. dec. 30. 15:56
 27/37 anonim ***** válasza:
16%
Továbbra sem sikerült megérteni, hogy ez a kérdés az idősekről szól.
2023. dec. 30. 15:57
 28/37 anonim ***** válasza:
25%

De megertettem, és le is irtam a véleményet jóval korábban.

Elém is fordultak már ki bamba öregek, de az elkerült baleseteimben ezek elenyésző számút tesznek ki. Egy ilyenre jut 10 leszorítás, 20 elsőbbség meg nem adás, meg 30 telefonnyomkodás, mind "rutinos fiatal" sofőrök által elkövetve.

2023. dec. 30. 16:04
 29/37 anonim ***** válasza:
16%
Én leírtam, hogy szükség lenne a folyamatos utánképzésre, hogy 80 éves korára is naprakész legyen az ember a KRESZ-el. Te jössz azzal, hogy a középkorúak ordibálnak rád az úton. Nem érzed, hogy a kettőnek semmi köze nincsen egymáshoz, elbeszélünk egymás mellett?
2023. dec. 30. 18:20
 30/37 anonim ***** válasza:
84%

#29: továbbra sem fogtad fel, hogy nem a KRESZ változott meg.

Hanem aki fiatalon alkalmatlan volt a vezetésre, az időskorára sem fog megjavulni.

A sofőrök legalább 2/3-a alkalmatlan lenne egy valódi vizsgálaton.

2023. dec. 30. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!