Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem furcsa ellentmondás, hogy...

Nem furcsa ellentmondás, hogy az idősödő férfiak vezetési morálja/kresz értése a legrosszabb?

Figyelt kérdés
Éppen az idős férfi az akit a legjobb vezetőnek várnék. Régóta van jogsija nyilván, sok km, nagy tapasztalat, mégis éppen tőlük tapasztalom arányaiban a leghajmeresztőbb dolgokat.
2023. dec. 29. 15:23
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%

Necces dolog ez a baleset-kivédés ám!

Ha eleve defenzíven vezetsz, szinte fel sem tűnik 10/8 alkalommal, hogy védesz.

Ma a közepkorú hölgy/ur olyan siman ment nappali menetfénnyel a tejködben hatsó lámpa nélkül, hogy meg csak fel sem fogta miert villogok mutogatok neki. Akkor mar a 40-es korosztaly is hanyatlik? (Kevesebb vagyok)

Szóval ilyen ez a pop szakma... neha gyakrabban, néha szinte sosem kell masok hibáját "javitani", de a pakliban az úton mindig minden benne van.

Az öregek vaksik és kóvalyognak, a fiatalok azt hiszik befér, a pocakos csaladapák prezentalnak a csaladnak a par eves budget autojukban stb stb...

2023. dec. 29. 20:18
 12/37 anonim ***** válasza:
91%

Nem arról van szó, hogy 75 éves koromra nem lassultak a reflexeim, hanem arról, hogy ezt tudom magamról és sokkal óvatosabban vezetek, mint 10, 20, 30, 40 évvel ezelőtt.

Húszas-, harmincas éveimben gyakran bőven túlléptem a sebességkorlátot -sosem kaptak el, s nem volt belőle problémám. A csúcsom 250 km/h volt és nem Németországban -ott csak 240-et bírt az a kocsi.

Ma már városban max. 60, autópályán max. 145 amivel megyek -ez talán még nem "totyogás".

Ill., bocs, épp egy hete bemértek lakott területen belül egy forgalmatlan úton 62-vel, ezt tényleg "benéztem", de megúsztam figyelmeztetéssel.

A lámpám meg automata, nem kell kapcsolgassam, max. ha más kocsit használok, de megszoktam, hogy városban is tompítottal járok.

2023. dec. 29. 21:03
 13/37 anonim ***** válasza:
23%

Tisztelet a kivételeknek, de nekem is herótom van az idősebb generációtól, tegnap is ment előttem egy öregúr egy öreg corsával, ahogy vezetett, valami borzalom volt.

Hol kielőzte a sort jobbról, hogy majdnem az árokban állt meg, ha meg véletlenül közelebb mentem hozzá, egyből elkezdte törölni az ablakát spricnivel együtt, és a tükörből figyelte, hogy reagálok rá. Persze a fele rámment.

Hát sehogy, mert még jó a vérnyomásom, és nem vagyok olyan, mint egy hisztis p.csa kb.

De szinte mind kontrollálni akarja a környezetét, mindenen besértődnek, agresszívak, morognak, okoskodnak.

Ha valami borzalom deviáns módon közlekedik valaki, már tudom, valami apóka ül benne, aki kb kiírtaná a fél emberiséget.

2023. dec. 30. 09:06
 14/37 anonim ***** válasza:
26%
A folyamatos továbbképzés hiánya ugye. Az öregség csak a reflexeket rontja. Már rég be kellett volna vezetni, hogy hogy fix időnként be kelljen ülni egy továbbképzésre, ahol elmondják a KRESZ változásait és akkor nem lenne sötétség a fejekben.
2023. dec. 30. 11:11
 15/37 anonim ***** válasza:
85%

Ezt már a jogászok és sok fórum is vizsgálta és arra jöttek rá hogy az idősek jóval kevesebb balesetet okoznak mint a fiatalok.

Sokall óvatosabbak és vigyáznak mindenre.

Nyilván nem versenyeznek és nem akarják megmutatni hogy ők aztán hogy tudnak vezetni és milyen erős és gyors autójuk van.

Ők csak elmennek oda meg vissza és nincs annyi baleset főleg meg halálos nincs egyáltalán az ők hibájukból.

Ez amit a sajtó belök csakfigyelem elterelés a hatalom manipulativ dolgaikról.

Az emberek meg ugranak erre, mert mindenki nagyon ügyes sofőr és csak a másik a hülye. Ezt akarják bebizonyítani.

2023. dec. 30. 13:03
 16/37 anonim ***** válasza:
21%

Áruld el nekem, hogy milyen kresz változások vannak, amik megzavarhatják az idősebbeket.

Nem M.o.-on kaptam a jogsit, itt csak meg kellett erősítenem egy éven belül a kresz vizsgát -addig nemzetközivel jártam. Egyszer átolvasva elsőre mentem át.

Olyan 15-20 országban vezettem, elég nagy probléma lenne, ha jelentős eltérések lennének a kreszben.

Ami nagy különbség, hogy nem kellett elsősegély vizsga. Ezzel együtt -valószínű- nagyobb a tapasztalatom ebben is, mint sokaknak, akik levizsgáztak.

2023. dec. 30. 13:10
 17/37 anonim ***** válasza:
78%

A kresz értése? te miről beszélsz?

Itt bárki aki ír a kreszről csak bemagolja és nem megtanulja.

A fiatalok inkább hülyék a kreszhez , semmit nem értenek belőle.

2023. dec. 30. 13:14
 18/37 anonim ***** válasza:
78%

16. Nem én vagyok a megszólított, de találkoztam olyannal, aki pl. a kétféle behajtani tilos tábla okozott gondot. Ő még csak egyfélét tanult, és nem is érti, mi a különbség.

Régen olyan sem volt, hogy egyirányú utcába táblával megengedik a bringásoknak a menetiránnyal szembe közlekedés.

Régen körforgalom sem volt, csak egy, de valójában az nem is volt az (A Lánchíd és az alagút között).

De sok mást is írhatnék, amik változtak.

2023. dec. 30. 13:25
 19/37 anonim ***** válasza:
85%

Azt, ugye, senkinek nem kell magyarázni, hogy a biztosítók nem jótékonysági alapon működnek, hanem üzleti alapon. Tehát a korhoz kötött KGFB-szorzók azt tükrözik, hogy melyik korosztály milyen arányban okoz balesetet.

És ha kipróbálod, hogy egy netes oldalon kiszámolod a biztosítást ugyanarra az autóra egy 20 éves és egy 70 éves ember nevében, akkor azt látod, hogy a 70 évesnek olcsóbban ajánlanak biztosítást. Ez nem véletlen, hanem a biztosítók tapasztalata alapján az öregek miatt lényegesen kevesebb pénzt kell kifizetniük. Csak kb. 75-78 év fölött ugrik meg a díjfizetés.

2023. dec. 30. 14:39
 20/37 anonim ***** válasza:
45%

#19: Ebben a szorzóban az is benne van, hogy az idősek már sokkal kevesebbet vezetnek.

Ezt sokan elfelejtik.

2023. dec. 30. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!