Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem volna jó ötlet egy ilyen...

Nem volna jó ötlet egy ilyen rendszer a kocsikba?

Figyelt kérdés

Akadt egy jó ötletem. Szerintem ez közlekedésbiztonsági szempontból fixen hasznos lenne. Arra gondoltam, hogy úgy mint a buszokon felül digitálisan ki van írva, hogy honnan indult és hová tart a busz, ugyanezt kocsikba is be kellene építeni. Kötelezően ki kellene írni, hogy melyik településről indultál és melyikre tartasz (nyilván azt nem kellene kiírni, hogy pont hova mert az már mindenkinek a saját maga dolga és nem is lényeges). Azért lenne ez közlekedésbiztonsági szempontból jó dolog mert egyrészt tájékoztatást adsz másoknak arról, hogy nagyjából mióta vezetsz és így óvatosabban is közelítenek meg, hogyha az M3-ason Nyíregyháza környékén találkoznak veled úgy, hogy Münchenből jöttél, mintha csak 5 perce indultál volna a szomszéd faluból.

Szerintem ez egy nagyon jó ötlet. Mit gondoltok?

2023. máj. 23. 00:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

#10 akkor vegyük le a magyar jelzést is a kocsikról mert kit érdekel nem?

Innen látszik a magyar gondolkodás hogy nincs területi és regionális tudat az országban. Nem kell szégyellni hogy valaki Békésből, Nógrádból vagy éppen Vas megyéből jön.

A másik dolog a területi alapú rendszámot okosan is meg lehet oldani ahogy a törökök is tették. Megyék ABC sorrendbe szedve azok növekvő sorrendben kapnak egy számot és kész. Aki akarja felismeri aki nem az figyelmen kívül hagyja.

2023. máj. 24. 09:56
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

#11 Nem kell szégyellni, de szerinted mi értelme van reklámozni? Kinek mi köze hozzá, hogy én havonta 3 hetet a fővárosban, 1 hetet Szolnok megyében élek? Imádom az ilyen általánosításokat, hogy "magyar" gondolkodás, ez olyan, mint a "magyar" közlekedési morál, mintha mi valami különleges, vagy különlegesen lecsúszott ország lennénk, pedig ugyanúgy hülye homo sapiensszel vagyunk mi is megpakolva, mint bármely más ország, legfeljebb apróságokban észrevehető, hogy melyik nép hogyan hülye.

Amúgy ebben az országban ne lenne területi meg regionális tudat? Buda vs Pest, Budapest vs vidék, Dunántúl vs normális helyek, nyugodj meg, bőven van tudat. :D

2023. máj. 24. 10:00
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha kifogás kell, csak tedd ki a T táblát nyugodtan!
2023. máj. 24. 17:26
 14/17 Alex Fly ***** válasza:
100%
Nem.
2023. máj. 24. 18:05
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Akkor már lehetne beletenni GPS-es sebességmérőt, ami egyből a rendőrségre van kötve, így ha valaki 51-el megy, vagy véletlenül rossz irányba fordul le, akkor automatikusan küldi a csekket.
2023. máj. 30. 10:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Hátszelem vót biztos úr, nem vót elég erős a fék.
2023. máj. 30. 11:19
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy egy szomszéd megyébe igyekvõ sokkal fàradtabb, mint egy szomszéd országból érkezö. Nem érné meg e cécót a bevezetése, mert nem lenne releváns.
2023. máj. 30. 12:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!