Most akkor mennyivel mehetek autópályán, ahol még nincs bünti? Óra szerint 148-al jártam eddig, ezután maximum GPS 130?
Nincs GPS, a jog nem ismer ilyet. Óra van. Óra szerint 130-cal mehetsz. Kész. Ez a jog.
Minden egyéb esetben már nem beszélhetünk jogról, továbbá erős eltérés van autó és autó között, szóval ne akarj rá választ, nincs.
2# függetlenül a faxságtól, a 130 az GPS szerinti 130, ami az autód valós sebessége, amit a kamera is figyel.
De volt a hírek közt, hogy már 1km/h sebesség túllépésnél is büntetnek.
Azért kérdezem, hogy az eddigi tempóm belefér, vagy mindig járjak valami kamera figyelő programmal, hogy ne fussak bele..
Ha megállít a rendőr, akkor zéró tolerancia van. Ha 1km/h-val lépted túl a megengedett sebességet, azért is kapod a csekket.
Sima traffinál ugyanúgy rajta van a hibabatár.
130-as táblánál az eddigi 153 helyett 150-től kaphatod a 30 ezres csekket.
Helyszíni/szabálysértési bírságot 133 helyett 130-tól kaphatsz, de én még soha nem láttam, hogy autópályán kiszedjenek valakit.
Akkor jó ez így tiszta mostmár.
Mehetek nyugodtan ugy, mint eddig 😁
Ezért kéne átlagsebességet mérni, hogy az ilyen nehéz lábúakat mindig lekapcsolják.
Meg az is egy hatalmas faxság, hogy úgy szól a szabályozás, hogy nem megállítva csak 151-től legyen baj. Miért??? A kresz-szabály az ugyanaz.
Hibahatárt meg el lehet felejteni, pontosan mérnek, annál azért előrébb tart már a technika, hogy egy 10 köbméteres tárgy sebességét ne tudják századpontosan is megmérni pár száz méterről 2023-ban. B+, a gyagyi telefonod 1 mp alatt megméri milyen messze van tőled pontosan (nagyon pontosan, 1 ezreléknél pontosabban és az is csak azért ennyi, mert korlátozzák) 10 db műhold 20 km-es magasságban!
A GPS viszont hiába pontos, mert kb 1 mp-es késésben van, mivel kb ennyi időnként mintavételez. Az idétlen számkijelzős km-órák meg a hülyeség csúcsa: elindulsz 8-22-36-48, aztán fél mp múlva fékezel 44, na, a 48 meg 44 között vajon túllépted-e vagy nem? Na, ez nem zavarja a hatóságokat? 1 mp-ből 9 tizedig nem lehet tudni mennyivel mész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!