Ittas vezetés, bűncselekmény, kiskorú veszélyeztete?
Sziasztok. Férjem ittasan ült autóba a 2 éves kisgyerekünkkel míg én dolgoztam. Aznap ő volt vele otthon.
Bele ment egy autóba amit össze tört majd tovább hajtott .
Mivel volt számtanú értesítették a rendőröket ahol el is kapták, helyszinen elvették a jogosítványát.
Nemsokkal később én is oda értem ,szerencsére a gyermekemnek nem lett semmi baja az ijedtségen kívül.
Ennek már több mint egy hónapja, mire számíthat? A pénzbírságon felül? Esetleg kaphat börtönbüntetést?
Soha nem volt semmilyen ügye, tisztességes dolgozó család vagyunk.
Megbánta amit tett, Soha semmi hasonló nem fordult még velünk élő.
Szerintem itt nincs közvetlen kiskorú veszélyeztetés hiszen nem szándékosan ment bele, csak baleset volt, szóval ezért nem veszik elő.
A cserbenhagyás és az ittas vezetés miatt veszik elő.
Önnmagában az ittas vezetésért bevonják, a cserbenhagyásétt meg pontokat kapna, de hát alapból elveszik a jogsit tehát lényegtelen.
Börtönbüntetést nem fog kapni, esetleg talán felfüggesztettet, de azt sem hiszem.
Jogsi bevonás és sok pénzbünti.
Az ügyvéd is sokba fog fájni.
Egyébként sok múlik a bírón és hogy a férjed a meghallgatáson hogyan fog viselkedni és mit mond.
Ha a bíró látja rajta, hogy zűrös forma, akkor nyilván szigorú lesz.
Ha meg szimpatikus fellépése van, normális a férjed és látják értelmes, akkor elnézőbb lesz.
Ja meg pozitívum hogy nem volt korábban semmilyen ügye.
Ha lenne az durván súlyosbító körülmény.
De mivel senki se szereti az ittas vezetőket ezért valószínűleg példát fognak statuálni vele. Ne szamits könnyű menetre.
Jó ügyvéd, sok lóvé és nincs probléma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!