Egyetértenél, hogy a büntetőfékezést szándékos emberölési kíséréletnek minősítsék?
Én eleve azt mondom, hogy a terrorcselekményekkel azonos szinten kellene kezelni a "közúti bűnözést" és ennek megfelelően elítélni mindenkit aki másokat szándékosan veszélyeztet.
Eleve szerintem sokat nyomna a latba, ha elkoboznák a járműveket. Simán lehetne az, hogy 2 évre elkobozzák, addig rohad valami telepen, majd visszakapja a delikvens, természetesen a tárolási költségek kifizetése mellett. Az fájna a Suzukisnak meg a Ferrarisnak is.
Illetve szerintem simán azt kellene, hogy ilyen eset után mondjuk 2-3 év közmunka, fizetés nélkül. Ez elég elrettentő lenne, hiszen közben ugrana a rendes munka is. Meló meg mindig akad, például kiküldeném őket Autópályák mellé füvet kaszálni.
Ezzel megszűnne a "rokon vezette" hivatkozás is, hiszen ha tudod, hogy a rokonod miatt 2 év börtön/közmunka jár akkor nem adod oda a kocsit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!