Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért közlekedik szabálytalanu...

Miért közlekedik szabálytalanul a magyar autósok többsége? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

2022. nov. 22. 13:20
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Én már 11 éve is úgy tanultam, úgy oktatták, hogy a körforgalomban jobbra kell húzódni, mivel jobbratartás van. Tehát az út jobb széléhez kell közelíteni.
2022. nov. 29. 19:20
 32/39 anonim ***** válasza:
31. Szamárság.
2022. nov. 29. 21:57
 33/39 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy szamárság, de ezt most is így oktatják.
2022. nov. 29. 22:14
 34/39 Alex Fly ***** válasza:
@33: jobb helyeken pedig azt, hogy a kívánt haladási irány szerinti ideális íven célszerű haladni...
2022. nov. 29. 22:27
 35/39 A kérdező kommentje:

Akkor eszerint Magyarország nem tartozik a jobb helyek közé.

2022. nov. 29. 22:30
 36/39 Alex Fly ***** válasza:
@35: közlekedési szempontból a közelében sincs a jobb helyeknek... kb. 50 éves lemaradásban vagyunk a fejlettebb országokhoz képest.
2022. nov. 29. 22:34
 37/39 A kérdező kommentje:
Ez mi alapján számítódik ki? Először is melyek a jobb helyek? Például Spanyolország? Az eléggé nyugatra van, meleg az időjárás, akkor az egy jobb hely? Ellenben a vérmérsékletük miatt vehemensebben vezetnek. De igaz ez az olaszokra is, pedig Olaszország sem rossz hely. Vagy Németország az etalon?
2022. nov. 30. 11:02
 38/39 Meton ***** válasza:

Szerintem inkább forgalom függő a dolog. Budapesten nagy a forgalom, az emberek megértik, hogy csakis udvariassággal és türelemmel boldogulhatnak. De gyertek el Győrbe mondjuk műszakváltás körül. Az utakon zajlik a forma-1. Már ahol lehet haladni. Akinek jobb kocsija van, annál van az előny. Itt ha valaki kocsiba ül, az olyan, mint egy időfutam egy rally versenyen.

Jártam Tenerife-n, az is érdekes. Volt egy érdekes kereszteződés, ahol először el sem hittem, hogy át lehet jutni. Képzeljetek el egy több sávos körforgalmat, aminek a kihajtóját a forgalmas autópálya lehajtója keresztezte. Csak simán elindultam, amikor a gyorsabb kocsik már elmentek, a többi meg nem vágott elém, mint ahogy mondjuk nálunk tennék, Fura volt, de ugye ezt viszont is meg kellett tanulni, hogy én se vágjak senki elé.

2022. dec. 3. 09:10
 39/39 anonim ***** válasza:
Magyarországon egy olyan hely, ahol egy kőbuta lepukkant arrogáns rádiós (Bochkor) egyfolytában a bicikliseket szidja, és sokan nevetnek rajta és ahol az emberek többsége frusztrált, és azt lesi, hogyan tud kibújni a szabályok alól. Nagyjából ezért. Ez ország mindenben le van maradva más normálisabb külföldi országok mögött.
2023. ápr. 18. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!