Ebben a szituációban vajon én parkoltam szabálytalanul és elvitték volna a kocsit vagy sem?
A történet:
Van egy egyirányú utca, aminek jobb oldalán fel vannak festve parkolóhelyek. Viszont a bal oldalon meg egy hosszú darus teherautó (rajzon pirossal) épp gallyat vágott egy szakaszon vagy rakodott valamit (mindegy is)
Én pedig megálltam (rajzon zölddel) a lentebb ábrázolt szituációban, viszont a kamion és én köztem egy kevés hely volt (úgy is hogy amennyire tudtam előre álltam), ahol a kékkel jelölt autó épp el tudott menni viszont előttem is volt egy kocsi (narancssárga), hátrébb meg nyilván nem álltam, mert aztán végképp nem tudtak volna megkerülni.
Na most hivatalosan ezek felfestett parkolóhelyek (nyilván fizetős). Ha én mégis parkolódíj fizetés után ott hagyom az autót úgy, hogy esetleg nem tudnak elmenni, akkor engem büntetnek meg vagy a kamionost csesztetnék? Mi az erre vonatkozó kresz szabály?
Te annyit csináltál, hogy szabályosan parkoltál ezért te ebben a szituációban nem vagy felelősségre vonható.
Ez elég gyakori, hogy szűk utcákban kukásautó vagy valami egyéb nagyobb autó blokkolja az utat, ezzel nem tudunk mit tenni. A szemetet muszáj elvinni, a veszélyes gallyakat meg le kell metszeni. Marad a várakozás vagy a hátratolatás.
Senki nem kényszeríti arra a kék autó sofőrjét hogy centizzen, sőt, ő lett volna a hibás ha meghúzza az autód hátulját. Te szabályosan álltál be, nincs arra szabály, hogy köteles vagy munkagép mellett egy járműnek megfelelő helyet szabadon hagyni.
Mi van azokkal akik más sokkal előbb odaparkoltak, esetleg egész nap dolgoznak, ügyet intéznek? Őket értesítik hogy jött egy munkagép, tűnés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!