Mernétek itt kerékpárost előzni?
Figyelt kérdés
Ha a kerékpáros nagyon lassan haladna, és nem jönne senki szemből, de a záróvonalat érintenetek kellene hozzá? Vagy kivárnátok, amíg megszűnik a záróvonal?2022. nov. 9. 13:12
71/75 anonim válasza:
#70 Jóember, azért egy lerobbant autót nyilván gyökkettővel kerülsz ki, nem lendületből, mint egy biciklist a többség. Mert ne haragudj, a biciklis előzése alatt szerintem senki nem azt érti, hogy lelassul 15-re, aztán vonalat átlépve előzi, mert ennyi erővel nyugodtan mehetne mögötte, amíg be nem látható lesz a kanyar. Viszont ha valami lerobban, az gyakorlatilag útszűkület, akár meg is állsz, amíg nem tiszta a terep, és mivel sokkal kisebb a sebesség, mindenkinek több ideje van reagálni, ha közben jönnek szemben... Tudod, én is inkább álló akadályba ütköznék, mint egy velem azonos, de szembejövő sebességűbe, egyszerű fizika.
72/75 anonim válasza:
(Mellesleg lerobbant autót ilyen helyről minél hamarabb eltolják olyan helyre, hogy ne okozzon még több veszélyhelyzetet. Józsefvárosban vetted a jogsid, vagy nincs is, csak okoskodni jársz ide?)
73/75 anonim válasza:
A biciklis előzését sem úgy gondoltam, hogy körültekintés nélkül bele a vakvilágba. Eleve nem 100-zal közelítek meg egy biciklist hátulról ha egy kicsit is bizonytalan hogy meg tudom-e előzni, hanem úgy hogy le tudjak lassítani mögötte ha jönnek szemből.
74/75 anonim válasza:
#73 Tehát effektíve itt nem tudod megelőzni a biciklist. Egyébként egy ilyen úton valószínűleg pont ez a záróvonal oka. Túl sokan előznek biciklist meg bizonytalan motorost körültekintés nélkül, úgyhogy felfestették a záróvonalat, hogy legalább aki azt betartja, kibírja a következő egyenes szakaszig.
75/75 anonim válasza:
"érintéssel" biztos nem előzném itt.
Bemennék legalább az út közepére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!