Mernétek itt kerékpárost előzni?
Az én véleményem az, hogy szabályosan nem tudom megelőzni a lassú bringást sem. A belátható útszakasz nekem kevés ahhoz, hogy biztos legyek abban, hogy senki nem jön szemből. Én sávon belül semmiképpen sem előzök, legfeljebb csak úgy, hogy pár centi még hiányzik. A bringás haladása nem olyan stabil mint az autósé, de még a motoroshoz sem viszonyítható. A burkolat jó minőségű, de bármi olyan lehet így is, ami miatt elesik, kitér stb.
Vannak bringások, akik ha hátra néznek nem tudják tartani az irányt. Magam is ilyen vagyok, de nem egyedi példány. Ha hátra fordulok, abba az irányba elhúzom a kormányt is.
És mondom, ha 50 méter/másodperc a közeledési sebesség, az a száz méter, amit írt valaki, csak 2 másodperc. Ennyi idő alatt kellene elhúzni a kocsi balra, elhaladni a biciklis mellett, és visszatérni úgy hogy nem ütöm el, nem kap frászt, nem vágok be elé, és közben a szemből jövő sem kényszerül satuzásra.
Jó, jó, de senki nem jön szemből! És? Ha már látom, a kettő másodperc sincs meg, csak akkor ha még nem. És honnan tudom, hogy a kanyar után 2 másodpercre van egy másik jármű, vagy három órányira?
Én simán megelőzném. Az még veszélyesebb ha kullognék a biciklis után és hátulról belém rohan egy kamion, mert felbukkanok neki hirtelen a kanyarban és már nem érkezik lefékezni.
Ha meg csak a biciklist látná meg hirtelen, azt ki tudná kerülni.
Ez nem merés kérdése. Ha fizikailag nem lehet biztonságosan megelőzni, akkor nem kell megelőzni. Mindig azt mondom, az előzés csak opció, nem kötelező érvényű, nincs olyan, hogy "kell".
Nyilván senki nem szent, a többség, beleértve magamat is átlépem a záróvonalat ha nincs szembe forgalom és haladok tovább. Bár azt tapasztalom vannak akit nem érdekelnek olyan apróságok mint oldaltávolság, szembe jövő forgalom.
De azért eltúlozni sem kell ilyen baromságokkal, hogy veszélyesebb lassabban menni mert belém jön a kamion, meg utol ér az orosz frontvonal azért na... :D
16: "De azért eltúlozni sem kell ilyen baromságokkal, hogy veszélyesebb lassabban menni mert belém jön a kamion, meg utol ér az orosz frontvonal azért na... :D"
De bizony volt már ilyen számos baleset...
Le vagy akkor maradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!