Mernétek itt kerékpárost előzni?
Mivel baromi szűk az út, nem tudod sávon belül megelőzni a kerékpárost, hogy meglegyen a legalább másfél méter távolság...
Záróvonal az záróvonal, ott tilos az előzés.
Ilyen szempontból tökmindegy, hogy kerékpáros, vagy lovaskocsi, vagy autó az, amit előznöd kell.
Merni sok mindent lehet, de én osztrákoknál tanultam kerékpárosokkal együtt autózni, meg németeknél is. Ha ők tudnak biztonságosan és türelmesen közlekedni, akkor határozott nemmel felelnék arra, hogy itt előznék el bringást. Ha a mögöttem jövőket a guta üti meg, ha felvágják az ereiket akkor sem. De hát én csak egy vagyok.
A záróvonal egy dolog, de sávon belül biztonságos oldaltávolságot tartani nem tudok. A KRESZ nem határozza meg, melléklete már jó ideje nincs, de a bírósági gyakorlat 1,5 métert tart annak.
Én Ausztria szerte sávon belül kerékpárost előzni osztrák rendszámmal nem láttam egyet sem az elmúlt 15 évben (nem ott élek, csak gyakran megfordultam arra hobbikerekesként).
Ők csak akkor előznek, ha teljesen át tudnak menni másik sávba, az út nagyon nagy hosszban belátható, semmi szembe forgalom nincs.
Még ha a záróvonal 50cm-it is át kéne lépni akkor is egyből előzném. 100 méter még belátható előre. Kanyarba nem előzném.
Mondjuk ez nem tudom, hogy szabályos-e?
A 1,5 métert a kerékpárostól tartani kell. A képen meg nem látni, hogy éppen egy szerpentinre megy az út, végig emelkedővel és záróvonallal.
A kérdés arról szól, hogy a kedves válaszoló hogyan tenne. A trágár választ nem számítva a többit mi alapján lehet le/fel értékelni.
Az osztrákok nem érdekelnek. Nem is mondtam, hogy foglalkozz vele. Én nem tenném. Van egy be nem látható jobbos ív.
Ha a két jármű jön itt szemben, 90-es tempónál az 50 méter/másodperc távolságcsökkenést jelent. Az előzés öt feltétele között szerepel az is, hogy más közlekedőt zavarni sem szabad.
Mindenki azt csinál amit, akar, de nekem ez a feleletem a kérdésre.
https://www.youtube.com/watch?v=7wXhJnUo1UY
Itt van hasonló útszakasz, és nem előzi az autós a bringást. Vajon miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!