Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mernétek itt kerékpárost előzni?

Mernétek itt kerékpárost előzni?

Figyelt kérdés
Ha a kerékpáros nagyon lassan haladna, és nem jönne senki szemből, de a záróvonalat érintenetek kellene hozzá? Vagy kivárnátok, amíg megszűnik a záróvonal?
2022. nov. 9. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
28%
39: de nem mondod, hogy képtelen vagy párszáz méternyit kivárni az előzéssel....
2022. nov. 9. 15:27
 42/75 A kérdező kommentje:
Fuh. Ki mondta, hogy nem bírok várni az előzéssel basszus. Elolvastad a körülményeket is? Gyakorlatilag egy ingatag álló akadály kikerüléséről van szó, aki billeg jobbra balra a kerékpáron,fékezget össze-vissza. Nagyon szívesen elmennék veled egy kört, hogy te valóban gurulnál-e utána 5km/h sebességgel néhány 100 métert, de ha azt mondod igen, azt elhiszem. Azért ismeretlenül ne alkoss véleményt, ez csak egy kérdés.
2022. nov. 9. 15:32
 43/75 anonim ***** válasza:
96%

Az út kezelőjének gondolatvilágát nem ismerem, a szabályokat sem.

Hogy miért van eltérés a két kanyar között? Miért rövidebb a záróvonal az utóbbinál?

Egy tipp: Az első a falunál kezdődik. Más nézőpontból: a faluig tart.

A kanyarban miért van előzési tilalom, gondolom nem kérdés. A záró meg szerintem azért tart a faluig, hogy ne akarjon senki ezerrel berombolni a lakott helyre a lassabbakat kielőzve.

2022. nov. 9. 15:33
 44/75 anonim ***** válasza:
30%

Bakker, vettem a fáradságot, és a streetview-t végigkattintgattam Szendrőtől Szalonnáig. Alig van záróvonal, néhányszor 100-300 méter. Szitne végig szaggatott.

Neked tényleg baj van a fejedben, ha párszáz méter 20 kmh-val frusztrációt okoz.

2022. nov. 9. 15:34
 45/75 anonim ***** válasza:
71%
42: NEM kikerülés. Mozgó járműt ELŐZNI szokás.
2022. nov. 9. 15:35
 46/75 anonim ***** válasza:
71%

42. Nem velem csatázol, de én igen én akár 20 km-en át is mennék a bringás mögött, ha biztonságosan és szabályosan előzni nem tudom.

És nem csak a pofám nagy, hanem így is teszek. Persze nyeregben ülve is arra törekszem, hogy szabályos és előzékeny legyek.

2022. nov. 9. 15:35
 47/75 A kérdező kommentje:
Miért nem olvasod el a körülményeket amiket írtam? Miért okozna frusztrációt, amikor amúgysem megyek gyorsan? Honnan szeded, hogy azért előzök mert ideges vagyok? De egy másik kérdés :ha egy részeg gyalogos sétálna ott, akkor utána is sétálnál? Mert én pl. gyalogosok mellett is tartom az oldaltávolságot. Nem kell ellenségeskedni, meg bolondnak titulálni 😔 megértettem, hogy neked ez nem fér bele, hasznosnak is ítéltem a válaszod. További szép napot!
2022. nov. 9. 15:37
 48/75 anonim ***** válasza:
30%
akkor ez most bolhából elefánt ???
2022. nov. 9. 15:41
 49/75 A kérdező kommentje:
Nem, csak szimplán kíváncsiság, hogy mások hogyan viselkednek egy ilyen szituban. Vagy, hogy mennyire ítélik veszélyesnek. Szerintem ezaz oldal arra van, hogy hasonló dolgokat vitassunk meg. Én, személy szerint úgy ítélem meg, hogy elég lenne ide egy szgk-val szgk-t előzni tilos tábla. Talán régen ha jól emlékszem nem is volt itt záróvonal. De nyilván mindenki másképp látja, illetve egy kép nem adja úgy vissza, hogy te mennyit látsz az autódból.
2022. nov. 9. 15:50
 50/75 anonim ***** válasza:
31%
50: tökmindegy, hogy más hogyan viselkedik. A KRESZ-t kell betartanod. Ennyi meg egy bambi.
2022. nov. 9. 15:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!