Mernétek itt kerékpárost előzni?
Lehet, az a baj, hogy nem csak osztrákoknál tanultam a kerékpárosokra vigyázni, nem csak tekertem ott is, de kísérő kocsit is vezettem.
És ebben a minőségemben sokat voltam a csapat mögött. Hozzászoktam, hogy vigyázni kell rájuk, sokszor helyettük, néha ellenükben is, ha ők óvatlanok.
Így jobban érzem, hogy milyen elsuhanni egy bringás mellett, illetve mennyire rossz, ha szűken mennek el mellettem.
2022. nov. 9. 15:56
Hát ha neked megér egy előzés egy esetleges frontális ütközést,akkor nyugodtan lépd át a záróvonalat...
2022. nov. 9. 16:00
53/75 A kérdező kommentje:
Arra a kérdésre még nem válaszoltál, hogyha egy részeg gyalogos lézengene előtted, utána is mennél-e? Mert hogy kikerüld, mindenképpen érintened kellene a záróvonalat. Gondolom nem sétálgatnál az autóddal x métert, ha amúgy tényleg látsz előre, csak ott a záró. Tényleg érdekel a válasz. Alapjáraton jónak tartom azt, ahogy az osztrákok vezetnek, biztos én is jobban érezném magam köztük. Elég szabálykövetó ember vagyok, viszont van amikor vezetés során biztonságosabbnak ítélem meg picit megszegni a kreszt, de ez egy évben egyszer ha előfordul.
54: keresed egyfolytában a kifogásokat, és irreleváns példákat hurcibálsz ide...
2022. nov. 9. 16:07
54. A KRESZ is megengedi azt, hogy kisebb mértékben megszegd a szabályokat, ha az baleset elkerülését szolgálja. De csak akkor, és csak kisebb mértékben. Mondjuk jobbról egy elszabadult autó gurul be az útra. Ha elhúzod balra a kormányt, és ezzel elkerülöd az ütközést, nem fognak megbüntetni azért, mert átlépted a záróvonalat.
A részeg elütése ellen is tehetsz ellenkormányzást, és esetleg ezzel kisebb mértékben szabályt szegsz. De mi van akkor, ha a figyelmedet leköti a tántorgó ember, és nem veszed észre a szemből jövőt? Egy sérült/halott helyet lesz négy? Ha csak tántorog az úton, akkor megállsz szépen, vársz, nem bokáját csiklandozva centizve mögötte maradsz. Közben persze bekapcsoltad a vészvillogót, hogy lássák mögötted, hogy oka van a lassúságnak.
2022. nov. 9. 16:09
56/75 A kérdező kommentje:
Nem keresek semmi féle kifogást, tényleg érdekel. Aki meg erre lakik, az pontosan tudja, hogy igenis előfordul itt részeg gyalogos az út szélén, meg fát babakocsiban toló testvírek is.
57/75 A kérdező kommentje:
A záróvonalnak oka van. Motorral buszsávon belül sem előzök kerékpárost 50-es vagy 70-es (pl. Soroksári út) tempóval, csak ha szabad a külső sáv. Igaz, az gyakorlatilag záróvonalátlépés, mert nem lehet akárhol ki-be hajtani a buszsávba, de figyelmesen csinálom. Biztonságosabb, mint hogy a lelkemen száradjon, ha egy széllökés vagy a figyelmetlensége miatt elcsapom a védtelen kerékpárost.
2022. nov. 9. 17:34
#50 Gondolom te vagy a bérletes belsősávos a 110-es tempóddal. :D Arról szól a közlekedés, hogy igenis érdekel, ki mit csinál és megfelelően reagálsz arra.
2022. nov. 9. 17:35
Nem szívesen előzném meg itt.
2022. nov. 9. 18:10
Kapcsolódó kérdések: