Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kamion előzése után miért...

A kamion előzése után miért villoghatott nekem?

Figyelt kérdés

Tegnap egy full egyenes és tiszta szakaszon lendületesen (padlógázzal kicsit messzebbről gyorsítva) megelőztem a Skoda Fabia-mmal egy nyerges kamiont. Teljesen korrekt oldaltávolságot is tartottam és szerintem nem is hirtelen tértem vissza a sávba, hiszen egy fél autónyi távolság már volt a kocsi hátsó és kamion elülső síkja között tehát nem hiszem, hogy megzavartam volna főleg, hogy utána még tartottam az előzési tempót (30-40 km/h sebességkülönbséggel).

Viszont miután visszatértem a sávba hátulról láttam, hogy villantott rám vagy kettőt. Traffipax és más kamion sem volt a közelben.

Próbáltam rajzzal szemléltetni bár lehet így is csalóka.

[link]

Bordó színnel ahogy én lendületesen visszasoroltam a sávomba, narancssárgával pedig ahogy néha mások szoktak még vagy 15-30 méter után lagymatag módon visszaevickélni.

Nem tudom mi oka lehetett villantani, miközben bőven kívül voltam a holtterén. Esetleg egy kamionos megosztaná ezzel kapcsolatban a tapasztalatait?

Köszönöm.

2022. okt. 21. 16:21
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
98%
Fél autónyi? 40-50 méter legalább kellene mögötted.
2022. okt. 21. 16:24
 2/36 anonim ***** válasza:
23%

Nem vagyok kamionos, csak megkérdezem:

Nem történt még veled ilyesmi?

Mióta vezetsz, hogy egy villogás ekkora fejtörést okoz?

2022. okt. 21. 16:27
 3/36 anonim válasza:
97%
Mire végigmész pályán Pesttől-Tatabányáig, már két füzetet telerajzoltál. Nyugi.
2022. okt. 21. 16:30
 4/36 MGéza ***** válasza:
95%
Ez biza ilyen sebességnél, bevágás. Azért villogott rád hogy legközelebb jobban gondold át. Ha valami váratlan történik, akkor úgy betaszít a szalagkorlátba vagy az árokba hogy csak lesel. Plusz amit sokan hajlamosak elfelejteni, hogy sávváltáskor bizony nem egyenesen hanem átlósan teszed meg a távot, ami a matematika szabályai szerint bizony két pont között átlósan nagyobb lesz, tehát a relatív sebességed is csökken, mivel az átló mentén mozogsz egy képzeletbeli téglalapban. Legalább az ajánlott követési távolság felét vagy többet érdemes kivárnod autópályás előzéskor. Ez a kamion kb 100km/ó sebességét figyelembe véve kb 30-40m, a két másodperces szabályból kiindulva.
2022. okt. 21. 16:33
 5/36 anonim ***** válasza:
93%

Te nem lendületesen, hanem barom módjára soroltál vissza, akarom mondani vágtál be elé. 3-4 autóhossznyit legalább illik hagyni. De ha rossz a távolságbecslő képességed, akkor sorolj vissza, amikor meglátod a (jól beállított) középső tükörben a kamion szélét. Az már biztos nem lesz túl közel.

Te mit csináltál volna, ha valaki így bevág eléd?

2022. okt. 21. 16:35
 6/36 anonim ***** válasza:
98%

"egy fél autónyi távolság már volt"

És az szerinted elég? Mit tanultál KRESZ oktatáson, mekkora a követési távolság? Vagy nem tanultál semmit, az is egy valós opció.

2022. okt. 21. 16:52
 7/36 anonim ***** válasza:
98%
Fél autónyi? Atyaég. Örülj, hogy nem tölt meg
2022. okt. 21. 17:07
 8/36 anonim ***** válasza:
98%
Fél autónyi távolság? Onnan felülről nem is láthatott annyira, na meg egy 30 tonnás kamion előtt érdemes nagyobb távot tartani mert az nem tud úgy besatuzni.
2022. okt. 21. 17:11
 9/36 anonim ***** válasza:
96%

Hát jó nagy paraszt vagy, hogy lendületből előzve fél autónyira ráhúzod a szarodat a megelőzött járműre.

Az ilyenekre én is rá villogok amolyan "ember, agyad legyen már" célzattal.

2022. okt. 21. 17:34
 10/36 anonim ***** válasza:
95%

Amúgy az ilyen vezetni nem tudókat kellene kamera alapján kivenni azonnal a forgalomból, és visszaküldeni levizsgázni újra.

Mert fel sem fogja, hogy ő a hülye és nem mindenki más aki "lagymatag módon visszaevickél"...

2022. okt. 21. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!