A kamion előzése után miért villoghatott nekem?
Tegnap egy full egyenes és tiszta szakaszon lendületesen (padlógázzal kicsit messzebbről gyorsítva) megelőztem a Skoda Fabia-mmal egy nyerges kamiont. Teljesen korrekt oldaltávolságot is tartottam és szerintem nem is hirtelen tértem vissza a sávba, hiszen egy fél autónyi távolság már volt a kocsi hátsó és kamion elülső síkja között tehát nem hiszem, hogy megzavartam volna főleg, hogy utána még tartottam az előzési tempót (30-40 km/h sebességkülönbséggel).
Viszont miután visszatértem a sávba hátulról láttam, hogy villantott rám vagy kettőt. Traffipax és más kamion sem volt a közelben.
Próbáltam rajzzal szemléltetni bár lehet így is csalóka.
Bordó színnel ahogy én lendületesen visszasoroltam a sávomba, narancssárgával pedig ahogy néha mások szoktak még vagy 15-30 méter után lagymatag módon visszaevickélni.
Nem tudom mi oka lehetett villantani, miközben bőven kívül voltam a holtterén. Esetleg egy kamionos megosztaná ezzel kapcsolatban a tapasztalatait?
Köszönöm.
Nem vagyok kamionos, csak megkérdezem:
Nem történt még veled ilyesmi?
Mióta vezetsz, hogy egy villogás ekkora fejtörést okoz?
Te nem lendületesen, hanem barom módjára soroltál vissza, akarom mondani vágtál be elé. 3-4 autóhossznyit legalább illik hagyni. De ha rossz a távolságbecslő képességed, akkor sorolj vissza, amikor meglátod a (jól beállított) középső tükörben a kamion szélét. Az már biztos nem lesz túl közel.
Te mit csináltál volna, ha valaki így bevág eléd?
"egy fél autónyi távolság már volt"
És az szerinted elég? Mit tanultál KRESZ oktatáson, mekkora a követési távolság? Vagy nem tanultál semmit, az is egy valós opció.
Hát jó nagy paraszt vagy, hogy lendületből előzve fél autónyira ráhúzod a szarodat a megelőzött járműre.
Az ilyenekre én is rá villogok amolyan "ember, agyad legyen már" célzattal.
Amúgy az ilyen vezetni nem tudókat kellene kamera alapján kivenni azonnal a forgalomból, és visszaküldeni levizsgázni újra.
Mert fel sem fogja, hogy ő a hülye és nem mindenki más aki "lagymatag módon visszaevickél"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!