Kamionok kormányán miért hasznos (vagy nem hasznos) ez a "tekerős dudor"? (nem tudom a nevét)
https://www.youtube.com/watch?v=z5DapdkoieY
Youtube-on rákerestem: spinner knob a neve. Több videót néztem róla, de nem nagyon értettem (gyenge az angolom), hogy miért is annyira hasznos.
Modern kamionokon pl. nincs is rajta.
Szabályos ez egyáltalán?
"miért is annyira hasznos"
Könnyebb kormánytekerésére alkalmazható. Jelentősen megkönnyíti a vezetést, kellő kényelmet ad.
"Modern kamionokon pl. nincs is rajta."
Nem gyári tartozék. Utólag felszerelhető.
Kormánytekerő gomb a neve. A kormányzás megkönnyítésére szolgáll. Ma már inkább kormányrásegítéssel gyártják a járműveket, a tekeréshez nincs szükség nagy erőkifejtésre, ezért a kormánytekerő gombok szerepe visszaszorult. Régi kamionokon, csuklós Ikarus buszokon viszont teljesen más a helyzet, ezért is terjedtek ott el.
De pl. a targoncákon még ma is használatos (talán kötelező is?!) mivel ott gyakran van szükség egykezes kormányzásra.
olyan szarrakásokon, mint a Volvo kb semmi értelme, alapból olyan szervókormánya van hogy álló helyzetben két kézzel is nehéz tekerni :D Míg mondjuk egy Mercit álló helyben is 1 ujjal tudtam tekerni.
És igen, azért van mert elvileg könnyebb tekerni, de viszont nekem qrva idegesítő volt hogy állandóan beleakadt a karom. A targoncákon szokott lenni inkább, kamionokon felesleges, aki nem tudja két kézzel a kormányt tekerni annak inkább tankvezetőnek kellene felcsapnia vagy valami markológép kezelőnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!