Miért nem büntetik az autópályán villogtatást és az elötte lévőre való "rámászást" ilyen helyzetben?
#12 pont azt mondod, amit én, csak te (még) nem vagy lepontozva.
#13 én akkor is minden lehetséges platformon beleállok a "bérletes" belsősávhasználókba. Tanuljon meg közlekedni, mielőtt kimegy közútra.
14-es, a baj az, hogy nem kell bérletesnek lenni. Én kényszeres jobbra tartó vagyok, megyek is 140-145-ös tempóval, aztán mégis majdnem minden pályázás alkalmával jön valami fåsz, aki le akar túrni a pályáról. Külön jó amúgy, ha motoros és beszúrja magát egy kamion meg a kocsim közé, esetleg lelegeli a bokrot előzés közben.
És tényleg egy rossz szavam nem lenne, ha amúgy mindig a belsőben felejteném magamat, de kůrvára nem ez a helyzet.
Azért tisztázzuk: a jobbratartás nem azt jelenti, hogy kimész a 90-el haladó kamionok közötti egy személyautónyi helyre!
Én alapvetően jobbra tartok, ahol ez ésszerű keretek között lehetséges, de nem fogok beállni a 80-al haladó kamion mögé csak azért, mert valaki nem bírja ki, hogy "csak" 140-el követhet a belső sávban. Majd ha lesz a szélső sávban egy akkora lyuk, ahova anélkül kihúzódhatok, hogy bele kéne lépnem a fékbe, akkor kimegyek. Addig meg a mögöttem lévőnek kutya kötelessége nyugiban követni. Megjegyzem még akkor is az lenne, ha valamilyen okból csak 110-el mennék.
A másik véglet az, amikor valaki úgy autózik a belsőben, hogy a következő kilométeren senki nincs a külsőben. Ez is idegesítő.
16, valószínűleg nem mögöttem tapasztalod ezt és aláírom, hogy sokszor tűnhet úgy, hogy túl sokáig marad valaki a belsőben.
De magam is kaptam már azon magamat, hogy - bár mint írtam, nagyon ügyelek a jobbratartásra - rosszul mérem fel a külső sávban előrébb haladó sebességét és akár 30-45-60 masodoercig is eltart, hogy utolérjem. És ez az, amitől nem szabad agyfaszt kapnod, mert semmilyen rossz szándék nincs ebben, ráadásul ha tévedek is, azt a biztonságos irányba teszem.
Nyugi, oda fogsz érni időben.
#16: fordítva ülsz a lovon, illetve a motoron.
Mikor mindkét sáv tele, szerinted hova húzódjak?
Ha elég bátor a motoros, elmehy középen, vagy a leállóban, vagy szép szabályosan halad a forgalommal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!