Vannak itt autópályán villogtatók? Működik?
Igen, javarészt működik.
Itthon bunkóságként él sokak fejében, de például a németeknél előzékeny jelzés, balesetmegelőzés céljából, ugyanis a tükörből nehéz megmondani, hogy valaki 150-nel, vagy 250-nel jön-e mögötted.
Nem tagadom, előfordul, hogy megfelelő körülmények között 200 feletti tempóval közlekedem, ilyenkor szoktam villogással jelezni, a normálisabbja el is enged - én is így teszek, amikor nem sietek, hanem nyugodtan autózom.
2020. nov. 14. 12:24
2/22 A kérdező kommentje:
Németbe is sokat megyek ott még életemben nem villogtak rám
Ezt látod nem tudom elhinni, Németországban abszolút evidencia.
2020. nov. 14. 12:27
Nálam sohasem működött, vagyis mikor nekem villogtak. Ha tudok alapból lehúzódok a külső sávba, de azért mert villog nem fogok besorolni a kamion alá. Szépen válaszolni szoktam nekik a ködzárfénnyel.
2020. nov. 14. 12:34
Én csak akkor szoktam, amikor már a második jobbratartási lehetőséget szalasztja el. És nem ilyen pár tíz méteres lyukakra gondolok, hanem többszáz méterre, ahová nyugodtan, fékezés nélkül kimehetett volna.
Volt olyan, aki ennek hatására észrevette magát.
De a balra indexelés is van amikor működik, ezzel azt szoktam jelezni, hogy nyugodtan kihúzodhat, gyorsan megelőzöm és nem szorítom be a kamion mögé. Ez nagyobb arányban működik.
2020. nov. 14. 12:46
Nyilván vannak olyanok is, akik 140-nél levillognak, mert ők 160-nal mennek a 130-as úton, de azért szerencsére nem ez a jellemző.
2020. nov. 14. 13:59
7/22 A kérdező kommentje:
Én nem húzódok le hosszabb lyukon mert akkor nem tudok visszajönni, se ki nem enged vissza
10 éve vezetek de eddig csak köszönés céljából villogtam ismerősnek :DDD
Pedig sok indokolt eset volt amikor lehetett volna de nem szoktam vele foglalkozni. Dudát se nyomok a hülyékre, én szimplán igyekszem megúszni, az idiótáját meg csak leszarom.
2020. nov. 14. 15:01
Nálam működik. Ha jobbra nincs lyuk, de villog, felkapcsolom a ködzárót, kettő van belőle, ha ebből sem ért, bal lábbal fékhatás nélkül csak annyit nyomok a féken, hogy világítson a féklámpa, ha ezt sem érti, hogy a hátsó mosó, az utolsó fokozat, hogy elveszem a gázt, és gurulva lassulok. Valamelyiket mindenki megértette eddig, egy barom kivételével, aki bejött középre harmadiknak, engem meg leszorított a beton terelőelemek mellé. Remélhetőleg azóta valahol már a tűzoltóság csinált a kocsijából kabriót.
2020. nov. 14. 15:15
Egyszer villogtam le valakit. Külső sávban mennek szépen lassan az autók, ez a gyökér meg mellettük ugyanazzal a sebességgel. Mögötte mentem vagy fél percet, meg se moccan. Simán volt mellette akkora hely, hogy kisorolhatott volna. De nem. Villlogok. Semmi. Villlogok megint. Semmi. Na jó, szépen megelőztem jobbról, azon a helyen, ahová simán beférhetett volna. Elhúzok a kocsisor mellett, a gyökér meg felgyorsulva követ. Na bezzeg akkor már rá tudott lépni a gázra, mikor jobbról megelőztem, előtte nem tudott. Elengedtem, mert nem volt semmi kedvem gyökérrel marakodni az autópályán.
2020. nov. 14. 16:20
Kapcsolódó kérdések: