Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vannak itt autópályán villogta...

Vannak itt autópályán villogtatók? Működik?

Figyelt kérdés
Kisteherrel megyek, 110-120-al szoktam előzni a kamionsort, engem éjjel-nappal villogtatnak, dudálni is szoktak, de nem nagyon szokott érdekelni. Viszont azokat is levillogják akik 130-140-150-el mennek a belsőben vagy be van dugulva a belső akkor is villogtatnak. Működik ez? Mert akit levillognak még életemben nem láttam volna hogy lesatuzott volna 90-re és besorolt volna két kamion közé.
2020. nov. 14. 12:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
Én sohasem szoktam levillogni senkit. Ha indokolatlanul a belső sávba halad és ki tudna húzódni a külső sávba mert nincs ott senki, akkor kiteszem balra az indexet jelezvén hogy előzni szeretnék. Ha így sem vesz észre akkor villogok csak rá.
2020. nov. 14. 16:46
 12/22 anonim ***** válasza:
93%

"Én nem húzódok le hosszabb lyukon mert akkor nem tudok visszajönni, se ki nem enged vissza"

Miért kéne visszaengedniük? Megvárod szépen, amíg üres lesz a belső sáv és akkor előzhetsz.

Igazából te vagy itt az önző tahó, ezért villognak rád folyton. Elvárod, hogy mindenki 110-zel kövessen kilométereken át, mert te nem vagy hajlandó 90-re lassítani pár percre.

2020. nov. 14. 16:55
 13/22 anonim ***** válasza:

#12 Vagy előzzön a leállósávból, ott nem villogtatja le a kutya se.

Maximum a fakabát😁

2020. nov. 14. 17:24
 14/22 anonim ***** válasza:
Egyébként egyáltalán nem olyan gyakorik ez a levillogás, vagy velem van a baj, nem tudom, de engem egy évben kétszer ha levillognak. Pedig nincs hét, hogy ne menjek végig valamelyik autópályán (M3, M1, külföld is).
2020. nov. 14. 17:27
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

#5 Nagyon jól leírta én is így szoktam, ha még ez se segít, akkor nem állok le izmozni, meg villogtattni hosszasan. Amikor elég nagy a hely, megelőzöm jobbról.

Kérdező, téged meg azért villognak le állandóan, mert nem tartod be a szabályokat. Pl. jobbra tartás.

2020. nov. 14. 20:29
 16/22 A kérdező kommentje:

"Igazából te vagy itt az önző tahó, ezért villognak rád folyton.

Mondom engem nem zavar a villogás. A kérdés nem is erre vonatkozott, hanem hogy beválik e a villogás

2020. nov. 14. 20:59
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem, a kérdés, arra vonatkozott, hogy te mekkora kemény vagy, hogy direkt nem tartod be a szabályokat és még képes is vagy leszarni, akiket ez zavar, és ezért elég kemény vagy-e.

Megsúgom, igen, egy kőszikla vagy.

2020. nov. 14. 21:13
 18/22 anonim ***** válasza:
Én nagyon ritkán villogtatok, ha valaki nagyon nem veszi észre, hogy feltart ÉS több alkalma is lett volna lehúzódni. Igen, ilyen esetben abszolút működik.
2020. nov. 14. 21:37
 19/22 anonim ***** válasza:
55%

A hozzászólásokat olvasva látszik, hogy csak néhány értelmes van köztük. Mindenki neveli a másikat, ahogy az kell, ködlámpával (ilyenkor megtalálja mindenki hol kell kapcsolni, viszont indokolt esetben néhány kocsin világít), féklámpával, indexel, ablakmosóval, amivel csak lehet. Ezektől alapból jogsit kéne bevonni.

Én 160-nal megyek és nagyon ritkán villognak rám, aki szokott arról tudom hogy nagyon jön, ezért akár a saját sebességem csökkentésével is kimegyek előle hadd menjen.

Magam részéről ritkán villantok rá valakire, mivel ha nem érdekli a környezete, akkor a villogásom sem fogja, úgyhogy mindegy elmegyek mellette jobbról. Általában jobbra tartanak tehát ez is ritka.

Balra sem indexelek mert nem változtatok irányt, sőt én alapból nem indexelek autópályán, belenézek a tükörbe és kész.

Nem fékezek rá senkire, ködlámpát rossz látási viszonyok között kapcsolok, az ablakot meg akkor mosom meg ha szennyezett az üveg.

2020. nov. 14. 22:37
 20/22 anonim ***** válasza:
35%

19es

Végre, már én is azt hittem, hogy rajtam kivül tényleg csak frusztrált alakok járnak ide. Vicc, mikor azt tanácsolják, hogy ködlámpázz, meg moss ablakot, már éppen azt nem írják, hogy büntetőfékezz is..

2020. nov. 15. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!