Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Villogtatok már le rendőrautót...

Villogtatok már le rendőrautót, vagy állítottátok meg őket valami miatt?

Figyelt kérdés

Esetleg kértetek e segítséget szóban, járőröktől?

Szenteste, 25.-ére virradóan,hajnali 3 körül egy fiatalember a kertem határán át nézett be az udvaromba, vagy a szomszédoméba, nem tudom.

Éppen álltam ki a kocsival, furcsa volt,hogy valakinek nincs jobb dolga ilyenkor, ezen a napon.(nem volt cigány egyébként)

Én rokonokhoz indultam ilyen korán, és kicsit frusztrált,hogy üresen hagyom itt a házam, ő meg látja,hogy távozok.

Persze amint észrevett lassan,folyamatosan hátrapillantgatva ment el.

Gondoltam teszek egy kört, mikor visszamentem már megint ott volt a házamnál.

Gyorsan elfordult, és most a másik irányba indult.

Mentem még egy kört, ismét a kertembe bámult.

Elindultam hát rendőr keresni, (van nekik 4-5 szokásos helyük az őrsön kívül)

Szembejött egy készenlétis busz,messzebről villantottam kettőt-hármat, és fékeztem, de mentek tovább.(egyértelmű volt,hogy nekik)

Megfordultam, már húzódtak is félre, mikor látták,hogy fordulok.

Elmondtam nekik,hogy mit láttam, és hogy szeretném ha elmennének arra.

Kedvesek voltak, mondták,hogy persze, természetesen, elmennek arra.

Még visszamentem megnézni,hogy ott van e a srác (ott volt, de már valamivel feljebb)

Aztán ahogy fordultam ki az utcából már jött is szembe a készenlétis busz, mondtam nekik,hogy ott a srác, mondták,hogy megnézik, és kanyarodtak be, én meg mentem a dolgomra.

Nem akartam a 107-et hívni,mert akkor vagy kérdezősködik a diszpécser, vagy "majd kiküldünk valakit,5 óra múlva mert akkor lesz időnk", de egyébként gondolkoztam rajta.

Viszont így utólag elgondolkoztam,hogy ezt a villogást nem veszik rossz néven?Nekem valahogy ez olyan negatív hatással bír (levillogjuk a másikat hátulról, figyelmeztetünk a villogással akár egy szabálytalankodót, tehát többnyire nem egy pozitív jelzés -és ők sem álltak meg elsőre-,)

Igaz,hogy másképp meg nehéz megállásra bírni...

2015. dec. 27. 15:26
 1/2 anonim ***** válasza:
mivel segítséget kérsz, nem gond, máshogy nem tudsz nekik "szólni".
2015. dec. 27. 15:36
 2/2 anonim ***** válasza:

a rendőrök sejtik, hogy hajnali háromkor nem a villogód próbálod.

aztán azt is tanítják nekik, hogy egy veszélyhelyzetet sokféleképpen leht jelezni...példul villogással..

Ha nem állnak meg, akkor így jártál.

egyébként nem veszik rossznéven ez a dolguk.

mindent jól csináltál.

2015. dec. 27. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!