Miért van megsértődve a mögöttem lévő, mikor én jelzek, hogy bal sávot szeretném igénybe venni autópályán?
Olyan mindennapi helyzetről írok, hogy az előttem haladót szeretném előzni. Sasolom a bal tükröt, hogy jön-e valaki, megnézem a holtteret is, hátha épp motoros suhan el vagy egyáltalán van-e valaki épp mellettem, jelzek, sávot váltok. Szóval, ahogy a nagykönvben írva vagyon.
Az M7-est használom, főleg a Martonvásár és Siófok közötti szakaszt. Ott főműsoridőben mindig keresni kell azt a bizonyos "lyukat", ahova beférek és még a bal sávból érkezőt sem kényszerítem fékezésre. Elmegy mellettem az adott autó vagy motor, aki elé már nem mászok ki, mert belémszállna, meggyőződök gyorsan hogy adottak-e az előzés feltételei, jelzek és mennék ki balra. Mennék, mert sokszor bevág a mögöttem jövő mindenféle jelzés nélkül kövér gázzal, mert valószínűleg ő is azt a bizonyos lyukra várt, én mehetek vissza gyorsan, mert a seggembe fúródna. Ritkán még én is ki tudok ugratni, akkor jön a sértődés, még neki áll feljebb.
Szóval te 140-160-nal mész a külsőben, majd bemész a belsőbe és aki eddig a külsőben ment mögötted, levillog?
Hol a csúsztatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!