A cégek miért vannak konkrétan megsértődve ha nem fogadom el a bérigényemnél alacsonyabb fizetési ajánlatukat?
Múlt héten két állásinterjún is voltam. Határozott bérigénnyel mentem. Ma mindkét helyről visszajeleztek, hogy felvennének. Az egyik 30, a másik meg konkrétan 50 ezerrel kevesebbet ajánlott fel az igényemnél. Természetesen mindkettőt visszautasítottam. Az elsőnél annyit válaszolt, hogy "jó akkor keresünk önnél jobbat" Mi az hogy jobbat? Náluk az a jó munkaerő fokmérője, hogy minél kevesebb pénzért vállalja el? A másiknál legalább ilyen beszólást nem kaptam. Ott egy egy sértődött, és lekezelő "hát jó akkor visszhall" volt a reakció majd rám csapta a telefont. Meg sem várta, hogy én is elköszönjek. Pedig ezen a helyen az állásinterjún még ki is mondták, hogy ez egy teljesen reális bérigény.
Mégis mit képzelnek magukról a cégek? Elvárják, hogy egy összetett felelősségteljes munkát éhbérért végezzek el? Amikor még az albérlet fenntartásához is magas összegre van szükség. Azok után meg, hogy ennyire nem veszik emberszámba a potenciális munkavállalóikat, miért csodálkoznak, hogy állandóan emberhiánnyal küzdenek?
a tulajdonosoknak nem tudnak több lóvét kicsikarni a cégből, és még ez a havi 30-50ezr is számít. és a tehetetlen düh tényleg jó szó, mert nehezen találnak a bérajánlatuknak megfelelő jó munkaerőt.
tudom, látom, még olyan trükköket is bevetnek, a cégen belül látom,hogy a HR-es nem válaszol, nem hív vissza, nem veszi fel a telefonhívásomat, hogy ezzel is húzza az időt. még arra az egy - két hónap csúszással "megspórolt" kis pénzre is fáj a foguk...
nem a düh szól belőlem, nálunk ezek tények.
Úgy utálom ezt az önsajnálatot a cégvezetőknél. Az új bmw vagy a nyaralás a kajmán szigeteken az azonnal belefér. Tisztességes bért adni az nem. Mert lesz egy hülye aki a feléért is elvállalja.
És elvárják hogy legyél büszke a munkahelyedre. Hány nagynevű multinál kellett pár éve még eljátszani, hogy micsoda megtiszteltetés ha náluk dolgozhatsz ráadásul nem is valami extra magas pénzért. Nem tudom hogy az utóbbi időben visszavettek-e az arcukból mert már évek óta nem pályáztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!