Miért nem büntetik az autópályán villogtatást és az elötte lévőre való "rámászást" ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
Ha bemegyek a belső sávba kamionokat előzni és megérkezik mögém a keménycsávó villog, rámmászik miközben előzöm a kamionsort.2022. okt. 7. 19:06
1/22 anonim válasza:
Büntetnék,csak éppen nem látja a rendőr.
2/22 anonim válasza:
Erre való a dashcam. A felvételt beküldöd a jardnak, ők pedig eljárnak.
Kamion előzéséhez ha gyengébb autód van meg kell várni a megfelelő időpontot, legyen elég hely és idő a gyorsításhoz. Egyszerűbb és biztonságosabb nem belemenni ilyen helyzetekbe mint keménykedni utána.
3/22 anonim válasza:
Mert a villogtatás és dudálás még szabályos is, csak te veszed a lelkedre. Mellesleg ha többes számban kamionOKat előzöl, akkor te vagy a szabálytalan a jobbratartás miatt, szabályosan közlekedő kamionok között kell lennie egy autó kisorolásához szükséges biztonságos helynek, ha mögötted gyorsabban jönnek, akkor nem hivatkozol arra, hogy te is 130-cal mész, hanem kisorolsz, elengeded, aztán folytatod az előzést. Mert ugye egy előzés manőver, a sorozatos előzést viszont igenis meg kéne szakítani, nem akkor visszamenni a csigasávba, amikor már mindenkit hatszor elhagytál, mert neked úgy kényelmes. Én is rühellem, ha mögöttem villognak, mert bunkóság, de nagyon ritkán esik meg velem, mert tudom, mikor kell kisorolnom.
4/22 anonim válasza:
Az ilyen idiótákra tojni kell magasról. Majd visszasorol és ha örjöng a koporsójában, csak mosolyogj vissza rá :)
5/22 anonim válasza:
Majd visszasorol = Majd visszasorolsz :)
6/22 anonim válasza:
A kérdezőhöz hasonlókat szoktam jobbról kielőzni két kamion között (igen, szabálytalanul), mert nyilvánvalóan bérletet váltott a belső sávba, mégis mekkora arcvesztés lenne, ha jobbra tartana.
7/22 anonim válasza:
#1 Csak szólok, hogy nem büntetnék, max gyorshajtás miatt, mert villogni teljesen szabályos ilyen esetben lakott területen kívül. Balra indexelni bunkóság, de villogni 1-2-t teljesen normális, és nagyon sokan vannak, akik tényleg ebből jönnek rá, hogy indokolatlanul vannak a belső sávban.
8/22 anonim válasza:
#3: Áruld már el, ha te beugrasz minden lyukba 160-200-al, akkor hogy akadályozhat a belsőben 130-al haladó? Ha már úgyis türhő vagy, egyszerűen elmész mellette jobbról, ha szerinted neki lett volna elég helye kisorolni.
9/22 anonim válasza:
#8 Mondjuk csak azért tudok beugrani minden lyukba (és nem 160-200-zal hanem szolid 130-140-nel, mert jellemzően aki nem tud kisorolni, az nem 130-cal megy, csak éppen bmw-je van...), mert motorral vagyok. És igenis akadályoz, mert miatta kellett irányt változtatnom, illetve pont az ilyen gyökerek képesek minden sávon belüli helyezkedés vagy indexhasználat nélkül rám húzni a kormányt egy ilyen manőver közben - pont ezért szabálytalan a jobbról előzés és pont ezért előzöm ki minél hamarabb az ilyen gyökereket, mert ha hosszabb távon mögöttük lennék, tele lennék halálfélelemmel, inkább lehagyom őket.
10/22 anonim válasza:
#7: A követési távolság be nem tartása miatt büntetnék, nem a villogás miatt. (Ha nincs jogosítványod inkább nem kellene hozzászólni ilyen témához.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!