Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit csinálsz hogyha előzöl...

Mit csinálsz hogyha előzöl egy kamionsort 130-al az autópályán és mögötted lévő erősen villogtat és 5-10 méterre közel jön hozzád?

Figyelt kérdés

-Felgyorsítasz 150-160-ra

-Nem törődsz vele mész ugyanúgy tovább

-lesatuzol 90-re, bevágódsz 2 kamion közé

-Lassítasz, ködlámpázól, ablaktörlőzöl hogy egy kicsit népnevelj

2020. okt. 6. 12:18
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
91%
Második, ha nincs lehetőségem arra, hogy biztonságosan félrehúzódjak, és ne ragadjak két kamion közé.
2020. okt. 6. 12:20
 2/33 anonim ***** válasza:
83%

Megyek ugyanúgy tovább, vagy ha biztonságosnak érzem, akkor gyorsítok is, hogy hamarabb megelőzzem a kamiont. Próbálok nem figyelni a mögöttem lévőre és az előzésre figyelni.

Semmiképp se népnevelek, pláne nem satuzok. Max. ha elmegy mellettem, akkor mutogatunk kicsit :D

2020. okt. 6. 12:20
 3/33 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen esetben (ha a villogós mutogatósnak tűnik), látványosan a másik irányba nézek, amíg le nem előz. Puffogjon magában, pukkadjon meg! :-D
2020. okt. 6. 12:27
 4/33 anonim ***** válasza:
90%

Nyugodtan haladok tovább a 130-as tempóba,aztán ha a sor véget ért kihúzódok. Eszemben sincs jóval gyorsabban menni csak azért mert másnak a 230 is lassú.

De ha megfigyeled ezek után általában mindig jön egy újabb kocsi aki meg őt villogja le :)

2020. okt. 6. 12:31
 5/33 anonim ***** válasza:
57%

Felgyorsítok 150-160-ra, ha nincs meg a veszélye hogy valaki kiugrik elém a külsőből (általában nincs).

Egyébként nem stresszelek rajta, mert mindkét oldalról ismerem a sztorit: sokszor én is gyorsan megyek, de ha egy sor előzésénél valaki kijön elém a belsőbe hogy megelőzze a még lassabb külső sort, azt kivárom, mert tudom hogy nem engem akar szivatni, hanem csak megelőzi a külső sort, ráadásul azon a fél percen semmi nem fog múlni.

De ha utána látványosan nem akarna visszamenni a külsőbe, akkor villognék, de ez nagyon ritka. Azért az itt leírt meg levideózott sztorik ellenére a legtöbben jól és figyelmesen vezetnek a magyar utakon.

2020. okt. 6. 12:32
 6/33 anonim ***** válasza:
39%
Autópálya 3 sávos, kamionok a külső sávban haladnak, én a középsőben előzöm őket, ezért az idióta el tud menni mellettem a belső sávban. Ha nincs mégegy sáv, valami érthetetlen oknál fogva, akkor gyorsítok kicsit, de nem 150-160-ra, max 140-re és majd ha befejeztem az előzést kihúzódok a külső sávba.
2020. okt. 6. 12:32
 7/33 anonim ***** válasza:
83%
6: az autópályák nagy részén irányonként két forgalmi sáv van. Magyarországon mindenképp (kivéve M7 Fehérvár - Bp, M0 - ami autóút, illetve egy-két rövid szakasz), de külföldön is a legtöbb helyen így van.
2020. okt. 6. 12:39
 8/33 anonim ***** válasza:
79%
Hát nagyon nem tudok mit csinálni, így a második. A kresz szerint amúgy is én megyek szabályosan, ha többel jön mögöttem mint 130.
2020. okt. 6. 12:52
 9/33 anonim ***** válasza:
68%

Alapvetően leszarom, de ha nagyon a seggembe mászik, azt nem komálom, mert bármikor kellhet fékeznem (így mondják magyarul?), és nem szeretnék egy fax miatt az épp előzött kamionok alá pördülni. Így aztán ha valaki tartósan túl közel mászik, bizony elveszem finoman a gázt, és lelassítok annyira, hogy az általa tartott követési távolság biztonságos legyen.

Nevelni nem dolgom, az anyja kellett volna hogy azt megtegye, nekem pedig nem fizet azért senki, hogy más dolgát elvégezzem. Azonban ha meg akar ölni, nyilván teszek ellene.

2020. okt. 6. 13:22
 10/33 anonim ***** válasza:
67%
Ignorálom, aztán amikor lesz egy kis hely elengedem, nehogy megbökjön a nagy rohanásban. Aztán meg röhögök rajta, hogy rámegy a következőre és villogtatja a féklámpáját.
2020. okt. 6. 13:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!