Megszoktátok kezdeni a jobbra kanyarodást, ha balról nem jönnek, de jobbról igen?
Figyelt kérdés
Mármint ha elsőbbségadás tábla van előttetek, és bal oldalról nem jön senki. Nem féltem ilyenkor, hogy mi van, ha a jobbról jövő áttér a szembe sávba mert kielőz valakit/valamit amit ti nem láttok?2022. szept. 12. 05:29
11/40 anonim válasza:
Mindig nézz el jobbra, hogy nem előz-e valaki. De alapvetően nem kell megvárni, hogy a szembesáv is üres legyen.
12/40 anonim válasza:
Kérdező: forgalmi vizsgán valószínűleg bukta, ha van táblád. Ami érdekes viszont, hogy egyenrangú kereszteződésben mindig a jobbra kis ívben kanyarodó megy először, a jobbról jövő jobbra vagy egyenesen veled egy időben mehet tovább, ha balra kanyarodik, akkor viszont utánad majd a szemben lévővel kanyarodási szabály szerint lemeccselik (ez elméleti vizsgán is így van a 3 pontos kérdéseknél).
13/40 anonim válasza:
Azért van a szemem, hogy használjam. Ha látom, hogy tiszta a terep akkor kikanyarodok, de ha pl azt látom, hogy egy rokkantkocsit előz egy kerékpáros azt meg egy suv akkor értelemszerűen maradok a seggemen.
15/40 anonim válasza:
A gyakorlatban HA LÁTOM hogy nincs semmi - ha nem belátható, nyilván nem -, simán megkezdem. Ahogy főútvonalról jobbra kanyarodva már jó előre kirakom az indexet, hogy az ott álló ne várjon feleslegesen, ha úgysem keresztezzük egymás útját. Vizsgán nem forszíroznám.
16/40 anonim válasza:
Ezt komolyan kérdezed? Látod, hogy jobbról előznek valakit és te kikanyarodsz? Akkora bukás, hogy még PÁV-ra is elküldenek!
17/40 A kérdező kommentje:
Utolsó mit vergődsz? Egyelőre a kreszt csinálom, most kezdtem el, és ki mondta, hogy ki akarok kanyarodni ha látom, hogy előznek? Csak arra voltam kíváncsi, hogy helyes - e alapjáraton kresz szerint kikanyarodni a fenti esetben. Nyilván ha épp látom, hogy előznek akkor nem fogok.
Ja, de elfelejtettem, hogy ebben a kategóriában nem lehet kérdezni semmit. Nem tudom milyen kérdések miatt alkották meg az üzemeltetők ezt a kategóriát ha itt semmit nem lehet kérdezni.
2022. szept. 12. 14:06
18/40 anonim válasza:
Idézlek: "Forgalmi vizsgán ez bukta? Ha így kikanyorodok?"
19/40 anonim válasza:
Egyébként már előtte megírtuk a választ, szóval nem értem minek mégegyszer ugyanazt megkérdezni. Ha nem előznek, akkor kikanyarodhatsz, de ha előznek, akkor nem. Valami nem világos ezen?
20/40 anonim válasza:
Ha épp előz valaki és kikanyarodsz, akkor elmulasztottad az elsőbbségadási kötelezettségedet, ami instant bukás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!