Ilyen jellegű kereszteződésben a jobbról jövőnek van elsőbbsége?
Jelen esetben igen, tehát nem tisztázatlan forgalmi helyzet.
Az viszont valóban kellemetlen, hogy nincs táblával jelezve, hogy egyenrangú utak kereszteződése. Az útkezelő ilyen esetben leszarja és úgy van vele, hogy majd rájönnek...
Ha lakóövezet vagy korlátolt sebességű övezetről van szó, akkor mindig számítani kell arra hogy jobbkezesek az utak, mivel ezek nem is alakíthatóak ki nélküle. Pár értelmes városban már találkoztam olyannal, hogy a zóna tábla fölé kiteszik az egyenrangú táblát, így legalább lehetővé teszik hogy a sofőr eszébe jusson.
Egyébként lehet következtetni belőle mert ha az útpálya keresztmetszete közel azonos, vagy forgalma közel azonos akkor egyenrangúak lesznek a kereszteződések.
Igen, onnan gyakorlatilag csak a kisbolt előtt parkolók jöhetnek.
Ez egy tipikus "okos enged" szituáció.
Ha a bolt felől jössz tudod, hogy elsőbbséged van, de azt is tudod, hogy a sokan ezt nem tudják, ezért inkább úgy mész, hogy szükseg esetén el tudd engedni a balról érkezőt is.
Bármit kérdezhetsz, erről szól az oldal.
Bár ha eltér ettől a témától, akkor érdemesebb új kérdést kiírnod.
Jó kérdés, nem jártam még erre, mindenesetre én azért megállnék, ha onnan ki szeretnék kanyarodni, az a biztos.
De az tényleg elég gáz, hogy semmilyen táblával nincs jelezve a kereszteződés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!