Mennyire valós veszély a durrdefekt és az emiatti
baleset?
Figyelt kérdés
Szoktam pályán autó úton kocsival menni, most hogy volt ez a buszbalesett és lehet defekt volt az oka, emiatt most megijedtem hogy mekkora veszély ez, mert lehet inkább akkor vonattal járok majd
Nem értek egyet a jogszabállyal, hogy csak iskolai kirándulóbuszokra vonatkozik ez. Persze ha gyerekek sérülnek meg vagy halnak meg, az még nagyobb tragédia, de én sajnálnám annyira az átlag felnőtt (akár idős) embereket is, hogy őket is védeném ezzel a szabállyal.
2021. aug. 18. 14:48
12/22 anonim válasza:
A tömegközlekedőket nem sajnálnád? Márpedig menetrendszerint is közlekednek buszok.
És a teherfirgalomban? Igaz, csak 1-2 ember van a fülkében, de tömegszerencsétlenséget akkor is tudnak okozni.
Álljon le minden!
Szerintem a nemzetközi standard megfelelő. Esetleg az ellenőrzés lehetne következetesebb.
2021. aug. 18. 15:22
13/22 anonim válasza:
Hagyjuk már ezt az elalvásos dumát, itt nem a pihentséggel volt gond.
2021. aug. 18. 15:35
14/22 anonim válasza:
Itt nem durrdefekt volt a kiváltó ok. A bal első kidurranását a korláton történő végigszáguldása okozta, pontosabban annak a tartóoszlopain. Az összes többi keréknek, beleértve a jobb elsőnek is semmi baja nem lett, de a bal első még ki is szakadt a helyéről. Szívrohamgyanús a történet. Mindenki mindent hallott, csak azt nem, hogy ordítozott-káromkodott volna a sofőr, akinek legelsőként kellett (volna) észrevennie, hogy letértek. Na és kamerafelvételnek, menetírónak is kellett készülnie egy ilyen buszban.
2021. aug. 18. 17:41
15/22 anonim válasza:
De mi a fsznak okoskodtok itt ha még a szakértők sem tudták megállapítani?
Majd ha nyilvánossá válik a tisztázat akkor lehet okoskodni, addig minek?
2021. aug. 18. 17:44
16/22 anonim válasza:
A média okoskodik és mutat hülyeséget tartalmazó animációt.
2021. aug. 18. 17:47
17/22 anonim válasza:
#9: Ez ebben a formában azért nem igaz, mert bár valóban jóval magasabb a nyomás a buszok kerekében a személyautókhoz képest, de nyilván a gumi szerkezetét, erősségét, teherbírását is ehhez a nagyobb nyomáshoz tervezik meg a gyártók.
2021. aug. 18. 19:47
18/22 anonim válasza:
Ha rámegy egy nagyon éles tárgyra akkor hidd el, hogy út fog rajta átmenni mint kés a vajon....
2021. aug. 18. 20:17
19/22 anonim válasza:
Az M7-esen a szalagkorlát tartóvasa durrantotta ki, de az nem az a klasszikus menet közbeni durrdefekt amire gondolnak. Csak mindkettő nagyot szól.
2021. aug. 18. 21:29
20/22 anonim válasza:
"Ha rámegy egy nagyon éles tárgyra akkor hidd el, hogy út fog rajta átmenni mint kés a vajon...."
Én elhiszem, ezzel nem is vitatkozom. Én csak azt mondtam, hogy ilyen szempontból a személyautó gumiknál nem sérülékenyebb a buszok, teherautók gumija.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!