Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire valós veszély a...

Mennyire valós veszély a durrdefekt és az emiatti baleset?

Figyelt kérdés
Szoktam pályán autó úton kocsival menni, most hogy volt ez a buszbalesett és lehet defekt volt az oka, emiatt most megijedtem hogy mekkora veszély ez, mert lehet inkább akkor vonattal járok majd
2021. aug. 18. 10:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Kicsit túl lett tolva most megint ez a buszos téma.
2021. aug. 18. 10:52
 2/22 anonim ***** válasza:
87%
Durrdefekt a tömlős kerekeknél volt. A maiaknál rendkívül ritka, hkgy szint azonnal elszökjön a levegő. Ahhoz hegyével felfelé meredező szeg kell, vagy hadonló, illetve jelentősebb sérülés.
2021. aug. 18. 11:18
 3/22 anonim ***** válasza:
2-es, és buszoknál még jellemző a tömlős kerék?
2021. aug. 18. 11:55
 4/22 anonim ***** válasza:
89%
Nem
2021. aug. 18. 12:15
 5/22 anonim ***** válasza:

Akkor ez a busz a kivételek közé tartozhatott?

Ha tömlő nélküli kerékkel lett volna felszerelve, akkor nagy valószínűséggel nem történt volna baleset és nem hal meg 8 ember?

Mert ha így van, akkor jó ötlet lenne előírni, hogy buszok kormányzott kerekeire csak tömlő nélküli kereket szabad tenni.

2021. aug. 18. 12:19
 6/22 anonim ***** válasza:
75%
Aki ezen kattog, az inkább el se hagyja a lakásást. Persze, valós veszély, hiszen megvan az esélye. De szerintem nem egy atombunkerben alszol attól rettegve, hogy rádesik egy meteor. Nem páncélban mész az utcára ttól rettegve, hogy megkéselnek.
2021. aug. 18. 12:23
 7/22 anonim ***** válasza:
30%

A buszbaleset nem defektnek köszönhetően.

Egyszerűen csak elaludt a sofőr.

Gondolj bele, egynapos horvát nyaralás. Sofőr felborítja napi rendjét, lefekszik délután (vagy el tud aludni vagy sem) aztán felkel este 10-kor és már vezet is szinte reggelig, utána ott horvátban a buszban szerintem szintén nem tud aludni így konkrétan alvás nélkül indul el hazafelé is.

Nem tudom ki volt az a barom aki ezt kitalálta.

2021. aug. 18. 12:38
 8/22 anonim ***** válasza:
92%

7-re:

Bár mindenki azt mondja, hogy durrdefekt volt, de ha netán elalvás: nem tiltották be az éjszakai vezetést buszos kirándulásoknál a veronai baleset után? Biztos, hogy szó volt róla, de én úgy tudtam, el is fogadták a tiltó szabályt.

2021. aug. 18. 12:42
 9/22 anonim ***** válasza:
46%

A buszoknak, kamionoknak nem 2-2,5 barra van fújva a kerekük hanem 7-8-9 barra ami jóval több, így ha véletlenül valami átszúrja a gumit a nagyobb nyomás miatt az tuti durranni fog.

Autónál jóval ritkább, vagyis inkább azt mondanám kifejezetten ritka.

2021. aug. 18. 13:41
 10/22 anonim ***** válasza:
93%

8. Az iskolai kirándulóbuszok vezetője este 23. óra, reggel 4. óra között szállodai minőségű szobában kell pihenjen.

Másokra nem vonatkozik.

2021. aug. 18. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!