Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Véletlenül ma meglöktem...

Véletlenül ma meglöktem kicsit egy kerékpárost kocsival. Szerintetek ki volt a hibás?

Figyelt kérdés

Jobbra kis ívben akartam fordulni. Ahhoz hogy jól kilássak, telibe foglaltam a kocsival a zebrát is (kerékpáros út is van a kereszteződésben), sőt szerintem már a kocsi orra kicsit a sávba is belóghatott amire rá akartam fordulni. Nyilván mielőtt a zebrára álltam, körülnéztem. Amikor végre balról nem jött senki, gázt adtam. Nem számítottam rá, hogy jobbról jön egy bringás, hiszen mint mondtam, már keresztbe elfoglaltam az átkelőt. A kerékpárosnak emiatt - az én elgondoloságom szerint - a szembe forgalmi sávban kellett haladnia / elém jönnie. (nemtudom miért nem lett vna egyszerűbb vagy megvárni, hogy elmegyek, vagy hátulról kikerülni...) Mire észrevettem már majdnem elment előttem, a kocsi bal első sarkával löktem meg a hátsó kerekét. Kicsit kizökkent, de korrigált és nem esett el. Én is megijedtem, kb 5 méter után megálltam, de a tükörből láttam, hogy kicsit megtámaszkodott a járdán, de ment is tovább, nem is nézett hátra.

Ki volt a hibás? Az én elgondolásom szerint én már kanyarodásban voltam, amikor ő szabálytalanul (szembe haladva a forgalommal) elémvágott..nyilván ezt bizonyítani nem tudnám, kamerám nincsen.

2021. jún. 9. 19:55
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Bicikliút átvezetés (azért rajzoltam oda a sárga vonalakat, amiket amúgy ma megnéztem, márcsak éppenhogy nyomokban fellelhetőek). Kiegészítő tábla is jelzi a gyalogátkelőhely tábla alatt (innentől meg igazából az aszfalton ott se kell lennie a burkolati felfestésnek)

Az út nem volt belátható, ezért kellett belógatnom magam a kereszteződésbe (tudom hogy itthon is tilos akadályozni a gyalogosokat, oda szoktam erre figyelni) nyilván mielőtt ráálltam a zebrára körülnéztem, se gyalogos, se biciklis nem jött. Ha nem állok rá a zebrára a mai napig ott állnék, mert nem látom, hogy mikor indulhatok..

Zebrán tudtommal tilos tolatni...de minimum baromi veszélyes mert simán oda is beléphet a holt terembe egy gyalogos akiből aztán végképp nem látok semmit.

Namindegy. Legközelebb jobban odafigyelek. Örülök, hogy nem lett a biciklisnek semmi baja az ijedtségen kívül, de változatlanul kitartok amellett, hogy ez vastagon az ő hibája is volt. (Ahogy valaki írta fentebb, amivel egyet tudok érteni, tényleg kamikaze üzemmódban haladt, így h meg se próbálta felmérni, hogy milyen lehetséges kimenetelei lehetnek ennek az átkelésének)

Én gyalogosként és biciklisként se lépek le zebrára anélkül, hogy felmérném, hogy észre veszi e az autós h jövök..

2021. jún. 10. 10:14
 12/35 anonim ***** válasza:
87%

Nem értelek...

Ott a kiegészítő táblán a bicikliút vs. az ő hibája volt.

Ha neked táblád van, akkor teljesen mindegy mekkora sebességgel jön a bicajos.

Ezért jó többször körbe nézni, ha már állnod kell.

Nem csak a kormányra feküdve, balra.

2021. jún. 10. 10:33
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

"ez vastagon az ő hibája is volt."

De miért? Ha egy teherautó ledaralja a kocsid elejét, mert beugrasz elé, az is az ő hibája?

2021. jún. 10. 10:39
 14/35 A kérdező kommentje:

az utolsó rávilágított: ha egy kerékpáros beugrik elém, miért én lennék a hibás? Hiszen ő már nem is a kerékpársávban jött, hanem az úttesten, ráadásul menetiránnyal szemben. (az más kérdés, hogy azért került ki engem veszélyes helyzetet teremtve, mert én elfoglaltam az ő sávját. Amire viszont jó okom volt)

Köszönöm a hozzászólásokat, megadom magamnak az igazat

2021. jún. 10. 12:22
 15/35 anonim ***** válasza:
73%
Át tudod küldeni a konkrét helyszínt?
2021. jún. 10. 12:44
 16/35 anonim ***** válasza:
67%

Azért ezzel a gondolatmenettel vigyázz. Vannak olyan debil kerékpársávok, amik kétirányúak, biztos vagy benne, hogy ő forgalommal szemben haladt? Autósként néha esélyed sincs látni, hogy számítanod kell-e a másik irányból érkező kerékpárosra.

Ettől függetlenül szerintem nem te voltál a hibás. Ha nem is az lett volna, hogy direktbe ki kell kerülnie téged, mert te az ő sávjában álldogálsz, akkor is csak annyit jelent az elsőbbségadási kötelezettség, hogy a másik haladását hirtelen, jelentős mértékben nem akadályozhatod. Nem pedig azt, hogy a védett úton haladó kamikázeként közlekedhet.

2021. jún. 10. 12:48
 17/35 anonim ***** válasza:
86%
#14: te ugrottál neki a kocsival a kerékpárosnak, te lökted fel, mikor indultál. Tehát nem néztél el balra. Nem adtál elsőbbséget.
2021. jún. 10. 13:18
 18/35 anonim ***** válasza:
27%
*jobbra
2021. jún. 10. 13:18
 19/35 anonim ***** válasza:
86%

az utolsó rávilágított: ha egy kerékpáros beugrik elém, miért én lennék a hibás?

Naaa!

A kreszben nem ugy van, hogy ki ert oda elobb!

Egyebkent velunk hiaba kemenykedsz, iszonyat szerencsed volt!

2021. jún. 10. 19:31
 20/35 Alex Fly ***** válasza:
73%

Tehát elélltad az utat, majd elsőbbségadás nélkül elindultál és balesetet okoztál...

Mégis, szerinted ki lehet a hibás?

2021. jún. 11. 06:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!