Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A Mondeós miért nem fékezett?

A Mondeós miért nem fékezett?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=8SZYcL9-7Q4

Ebben a szituációban egyértelműen látszódik, hogy a Mondeós hibázott, mert fékezés helyett agresszívan nekiállt sávot váltogatni.

A kérdés az, hogy miért nem fékezett? Úgy tudom, hogy a vészhelyzeteket mindig fékezéssel célszerű elkerülni, sosem kormányzással...

2021. ápr. 14. 10:08
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:

FRISSÍTÉS:

A kommentekre reagálva ezt fűzte hozzá olvasónk, Krisztián a történtekhez:

[link]

2021. ápr. 14. 15:00
 42/60 anonim ***** válasza:
31%

41-re:

Végignéztem és olvastam.

Az a másik ütközés, ahol a teherautó kihajtott eléje az tényleg fatális volt. Én csöppet sem hibáztatom, hogy nem rántotta el a kormányt. Nem lehetett előre tudni, hogy nem hajt-e ki gyorsan a teherautó, vagy éppen valaki jöhetett volna szemből is. Nekem jobbak a reflexeim, hamarabb fékeztem volna, de ez egyéni szerencsém, ezt nem lehet számon kérni másokon.

Viszont az Árpád hídi balesetet én nem úgy látom, ahogy ő lefestette.

Idézem néhány mondatát:

"Amikor az autó kijött elém, ami a reakcióidőm késleltette, hogy a fékezés közben én nem voltam biztos abban, hogy ez elég lesz az ütközés elkerüléséhez ezért csak az utolsó pillanatban született meg a döntés hogy kitérek.

Rövid idő alatt tekertem aránytalanul nagy mértékben a kormányon, aminek következtében már az első balra kormányzásnál elvesztettem az autó fellett a biztos irányítást.

Ekkor megijedtem és hasonló kormánymozdulattal próbáltam korrigálni visszahúzva jobbra az autót.

A külső sávba én nem visszatértem a másik autó elé hanem túlkormányoztam az autót és ha a másik autó hamarabb felgyorsít és abban a pillanatban ott van akkor esélyes, hogy ütköztünk volna."

A videón az első sávváltás után a középső sávban egyenesbe kerül az autó, nem értem, miért tekert ott jobbra. Ill. tippem szerint azért, mert nem igaz, amit állít, hanem be akart vágni a terepjáró elé és büntetőfékezni akart.

Azt állítja, az első sávváltás előtt fékezett és nem volt benne biztos, hogy ezzel el tudja-e kerülni az ütközést. Csakhogy ha intenzíven fékez, akkor ha ütközés történik is, kicsi lesz a sebességkülönbség, így a kár is, ill. személyi sérülés valószínűleg nem is történik. Az autó pedig biztosan a sávjában marad, nem csapódik másnak. De ez csak hiba, nem szabálytalanság, ezt nem lehet felróni neki. Itt gyakorlatilag lottó ötössel egyenértékű szerencséje volt a körülötte levő összes többi autósnak, hogy egyikükkel sem ütközött.

De azt nemigen tudom elhinni, hogy a középső sávból ő ijedtségből kormányozta jobbra. Az az autó szépen beállt a középső sávba egyenesen.

2021. ápr. 14. 22:29
 43/60 anonim ***** válasza:
56%
#42: biztos ugyanazt a videót nézzük? nem állapodok mega kocsina középső sávba, sőt teljesen át sem tér oda. Átmegy, majd egyből indul vissza, én már az elején azt sejtettem, hogy az első belerántás után már elvesztette a kontrollt.
2021. ápr. 15. 05:45
 44/60 A kérdező kommentje:

Na, tessék:

[link]

Ugyanarra jutottak a Totalcarnál is és ugyanazt tanácsolják ők is, mint én vészhelyzet esetén.

Röviden: A Mondeos nem fékezett semmit, hanem ráfeküdt a dudára, utána agresszívan bevágott a Volvo elé és büntetőfékezni próbált (nem így írják le a cikkben, de egyértelmű, hogy az a célja). Ettől pördült ki.

A Mondeos felőlem azt hazudik amit akar, én a saját szememnek hiszek, pláne, hogy a Totalcarosok is megerősítik az általam látni vélteket, sőt még ki is egészítették pár dologgal.

2021. ápr. 15. 15:11
 45/60 A kérdező kommentje:
Érdemes a kommenteket is elolvasni a cikk alatt. :) Most vettem csak észre, hogy vannak.
2021. ápr. 15. 15:14
 46/60 anonim ***** válasza:
42%
Mert idióta volt. Úgy gondolta, megleckézteti a másikat, bevágott elé. Utána gondolom jött volna a büntetőfék, de nem adta ki a dolog.
2021. ápr. 15. 16:31
 47/60 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 15. 23:01
 48/60 anonim ***** válasza:
47 - ez a videó privát
2021. ápr. 16. 06:33
 49/60 anonim ***** válasza:
47 most nézem, ez a Budapesti Autósok véleményvideója lehetett, a Totalcar cikkre és a "kedves" előítéletes nézőik rosszindulatú reakciójára reagált.
2021. ápr. 16. 06:37
 50/60 A kérdező kommentje:
#49 Igen, az volt. Szokása szerint visszavonta, mert rájött, hogy hülyeséget mondott.
2021. ápr. 16. 09:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!