Ki mehet be előbb a körforgalomba?
Én csak utánad mentem:
"hiányozhattál az oktatásról."
Ha nem szólsz be Én sem.
" Ettől függetlenül jó helyen kapisgált az illető, kettejük között nincs elsőbbségi viszony."
Melyik között ?
71
" azért nem részese ennek, mivel nem egymással kereszteződnek a mellékutak. "
Mert a másiknál?
"Melyik között"
Főútvonal. Keresztezi egy mellékút. Pár méterre ugyanabból az irányból még egy mellékút. A két mellékút között nincs elsőbbségi viszony, mivel két külön kereszteződésről van szó. Nincs jobbkézszabály. Az egyik felhajt a védett útvonalra, onnantól, ha keresztezi a másik útját, ennek az elsőnek van elsőbbsége. Mert a védett útvonalon halad.
75
"Nincs jobbkézszabály."
De van!
Találtam
Európában vannak olyan körforgalmak, ahol nincs kihelyezve elsőbbséget szabályzó tábla. Ez esetben a "jobbkéz szabály" érvényes, ami azt jelenti, hogy a körforgalomban haladó elsőbbséget ad, a neki jobbról érkező, körforgalomba behajtó jármű részére. Mivel ez a szabályozás a nagy forgalmú csomópontokban "beduguláshoz" vezet, egyre kevésbé alkalmazzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!