Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki mehet be előbb a körforgalo...

Ki mehet be előbb a körforgalomba?

Figyelt kérdés
2021. febr. 23. 16:29
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/109 anonim ***** válasza:
71%

Mondom: egyenrangú utak kereszteződése. A két betorkolás egyenrangú, mert mindkettőnél ott van az elsőbbségadás kötelező tábla.

Ugyanúgy, mint a kanyarodó fűútvonalnál.

2021. márc. 1. 09:03
 102/109 anonim ***** válasza:
25%
Ezzel az a baj, hogy a betorkolló utak nem keresztezik egymást. A betorkolló utak a körforgalommal keresztezik egymást. Ha nem érted, úgy maradsz, bennem megvolt a jóindulat.
2021. márc. 1. 11:05
 103/109 anonim ***** válasza:
86%

Pedig de. A magyar felfogás az, higy a körforgalom olyannak tekintendő, mint egy szerpentin. Azis attól, hogy kanyarog, a rajta való haladás nem irányváltoztatás.

Körforgalomba behaladva ugyanezért nem kell indexelni. Nincs sávváltás, nem irányváltoztatás. Csak a kihajtás lesz az. Ha négy kijárata van, teszel egy kört benne, a negyediknél hagyod csak el, akkor logikailag végig egyenesen haladtál. Ilyen módon ezek találkoznak.

Igaz, a Kós Károly tér egy különleges körforgalom, de ott ténylegesen is összeérnek utcák.

És olyan körforgalom is van, ami csak attól az, hogy a közepére festettek egy pöttyöt, és kitették a táblákat.

2021. márc. 1. 13:02
 104/109 anonim ***** válasza:
86%
A Kós Károlyban tévedtem (régen jártam arra).
2021. márc. 1. 13:05
 105/109 anonim ***** válasza:
86%

Erről a körforgalomról, hogyan vélekedtek?

[link]

Egyszerre érkezik ide egy autó a kép pozíciójából (Széchenyi u.), és jobbról (Hegyalja köz). Melyik mehet előbb szerintetek?

2021. márc. 1. 13:08
 106/109 anonim ***** válasza:
86%

Szentgotthárd, dupla körforgalom: [link]

Itt sem érnek össze az utcák?

2021. márc. 1. 13:12
 107/109 anonim ***** válasza:
22%

Utolsó kérdésem (csak mert mindig rosszul érint, ha reménytelenül ostoba valaki, hátha mégis megcsillan a fény):

Behajtok egy körforgalomba. Te a tőlem jobbra eső útról szintén behajtasz, egyenesen nekem. Ki a hibás?

Nem kell regény a semmiről, mint az előbb, elég a lényeg.

2021. márc. 1. 13:15
 108/109 anonim ***** válasza:
88%

"Utolsó kérdésem (csak mert mindig rosszul érint, ha reménytelenül ostoba valaki, hátha mégis megcsillan a fény):

Behajtok egy körforgalomba. Te a tőlem jobbra eső útról szintén behajtasz, egyenesen nekem. Ki a hibás?

Nem kell regény a semmiről, mint az előbb, elég a lényeg."

Erre az előtt megfeleltem, hogy kérdezted volna.

Az, aki szabálytalan behajt. Azaz te.

KIZÁRÓLAG arról az esetről írok, amikor két szomszédos útról/utcáról TELJESEN EGYSZERRE érkezik két jármű, és a körben nincs senki.

Ha a két betorkolás között kellő távolság van, akkor akár egyszerre is mehetnek.

2021. márc. 1. 13:45
 109/109 anonim ***** válasza:
86%
Ha bele tudsz menni a tőled jobbról jövőbe,ne hajts be!
2021. márc. 1. 14:17
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!