Ki mehet be előbb a körforgalomba?
Mondom: egyenrangú utak kereszteződése. A két betorkolás egyenrangú, mert mindkettőnél ott van az elsőbbségadás kötelező tábla.
Ugyanúgy, mint a kanyarodó fűútvonalnál.
Pedig de. A magyar felfogás az, higy a körforgalom olyannak tekintendő, mint egy szerpentin. Azis attól, hogy kanyarog, a rajta való haladás nem irányváltoztatás.
Körforgalomba behaladva ugyanezért nem kell indexelni. Nincs sávváltás, nem irányváltoztatás. Csak a kihajtás lesz az. Ha négy kijárata van, teszel egy kört benne, a negyediknél hagyod csak el, akkor logikailag végig egyenesen haladtál. Ilyen módon ezek találkoznak.
Igaz, a Kós Károly tér egy különleges körforgalom, de ott ténylegesen is összeérnek utcák.
És olyan körforgalom is van, ami csak attól az, hogy a közepére festettek egy pöttyöt, és kitették a táblákat.
Erről a körforgalomról, hogyan vélekedtek?
Egyszerre érkezik ide egy autó a kép pozíciójából (Széchenyi u.), és jobbról (Hegyalja köz). Melyik mehet előbb szerintetek?
Szentgotthárd, dupla körforgalom: [link]
Itt sem érnek össze az utcák?
Utolsó kérdésem (csak mert mindig rosszul érint, ha reménytelenül ostoba valaki, hátha mégis megcsillan a fény):
Behajtok egy körforgalomba. Te a tőlem jobbra eső útról szintén behajtasz, egyenesen nekem. Ki a hibás?
Nem kell regény a semmiről, mint az előbb, elég a lényeg.
"Utolsó kérdésem (csak mert mindig rosszul érint, ha reménytelenül ostoba valaki, hátha mégis megcsillan a fény):
Behajtok egy körforgalomba. Te a tőlem jobbra eső útról szintén behajtasz, egyenesen nekem. Ki a hibás?
Nem kell regény a semmiről, mint az előbb, elég a lényeg."
Erre az előtt megfeleltem, hogy kérdezted volna.
Az, aki szabálytalan behajt. Azaz te.
KIZÁRÓLAG arról az esetről írok, amikor két szomszédos útról/utcáról TELJESEN EGYSZERRE érkezik két jármű, és a körben nincs senki.
Ha a két betorkolás között kellő távolság van, akkor akár egyszerre is mehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!