Ki mehet be előbb a körforgalomba?
Figyelt kérdés
2021. febr. 23. 16:29
3/109 A kérdező kommentje:
Nem a jobbról érkező?
2021. febr. 23. 16:31
4/109 alletta válasza:
szerintem is a jobbról érkező. persze nem úgy, hogy én már benne vagyok, és elsőbbséget kell adnom a jobbról jövőnek.
5/109 anonim válasza:
A körforgalomban soha nem érkeznek jobbról.
6/109 anonim válasza:
Nem. Akkor mehet be valaki a körforgalomba, ha az ő szemszögéből nézve balról (a körpályán) nem jön senki.
8/109 anonim válasza:
Előbb? Hogy érted? Aki előrébb van. Hülyén venné ki magát, ha a mögöttem álló előbb mehetne be mint én.
9/109 anonim válasza:
Aki szerint a "jobbról érkező", az remélem nem közlekedik semmilyen járművel.
Először is körforgalomban mindig balról érkeznek.
És akkor most képzeljük tovább, bárhonnan is érkezel, tegyük fel, behajtasz a körforgalomba, ütköl a benne haladóval. Ki a hibás? Kinek van elsőbbsége? Teljesen mindegy, hol hajtottál be, és tőled jobbra vagy balra ki akar behajtani. A körforgalomban haladónak elsőbbsége van.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy szűk korforgalomban a balról érkezőt elengedjük, ha nem tudunk előtte biztonságosan behajtani.
10/109 A kérdező kommentje:
Aki szerint a balról körpályán vagy a jobbról érkező küldjön valamilyen linket,ami ezt igazolja!
Kresszkönyvben nem találtam
2021. febr. 23. 16:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!