Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen jogon követelnek tőlem...

Milyen jogon követelnek tőlem kártérítést, ha én vagyok az áldozat?

Figyelt kérdés
Tegnap biciklivel mentem haza a munkahelyemről, és egy kereszteződésben jobbról elém kanyarodott egy autó. Nemtudtam elkerülni, így nekimentem az oldalának és elestem. Szerencsére volt annyi becsülete, hogy megállt és megkérdezte, hogy történt-e valami bajom. A térdem fájt kicsit és a tenyeremről lejött a bőr, de semmi komoly. Mondtam hogy nincs szukseg orvosra, csak a biciklimet javitassa meg, mert elgörbült az első kerék, és letört a lámpa. Errefel felháborodva elkezd ordibálni velem, hogy én vagyok a vétkes, és en fizessem ki a kárt az autóján. A kocsi bal oldalán kicsit lejött a festék a tanksapka körül és 5000forintot kovetel ahelyett, hogy ő fizetné ki a biciklimet. Azt allitja hogy neki volt elsobbsege mert iranyitatlan utkeresztezodesben tortent a baleset. Nem értem hogy lehet ilyen. Én egyenesen mentem, nem kanyarodtam sehova, hanem ő vágott be elém.

2018. febr. 7. 18:31
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
100%

Folytatás...

Tényleg nem bántani akarlak, ez már csak egy kis feszültségoldás. Ez az öt oldalnyi beszélgetés, ami itt folyt, emlékeztet erre a videóra, ahol csak a lényeget nem értette meg a vétkes:

https://www.youtube.com/watch?v=XtuDbUk-QxQ

2018. febr. 8. 12:29
 52/65 A kérdező kommentje:
Valóban én voltam a tudatlan, kicsit jobban utánajártam a dolognak, és megbizonyosodtam róla, hogy valóban nekem kellett volna elsőbbséget adjak abban a kereszteződésben. Elismerem, hogy hibáztam. Ezenkivül továbbra is igazságtalannak tartom, hogy nekem kellene fizessek. Tényleg alig látszik valami az autón, csak az találja meg a hibát rajta aki tudja, hogy hol kell keresse, első ránézésre makulátlan. Másodszor pedig én végig szépen beszéltem vele, ő kezdett el sakál módjára ordibálni velem amikor mondtam, hogy legalább a biciklimet javitassa meg. Ez az ember abból él, hogy a szegényeket kizsákmányolja. Kb 6embert dolgoztat minimálbérért heti 48-56órát, ráadásul kemény fizikai munkát. Valójában semmi szüksége nincs arra az ötezer forintra, abszolút nincs rászorúlva.
2018. febr. 8. 13:51
 53/65 anonim ***** válasza:
100%
Annak hogy f@$z vagy mi köze van ahhoz hogy egy milliomosnak, vagy egy csórónak b@$zod össze a kocsiját? Benézted, fizesd ki. Ilyen ez. Nem pedig itt vergődni hogy "de há tele vaa péézee!" meg "Így meg úgy dolgoztat minimálbérért..". Mi köze ennek ahhoz hogy összekaristoltad a hulladék bicikliddel a drága fényezést? Másik. Te tényleg ennyire korlátot vagy, vagy simán csak trollkodsz?
2018. febr. 8. 14:07
 54/65 anonim ***** válasza:
100%
Fordított esetben te szívjóságból kifizetnéd a saját károdat, amit olyan ember okozott, aki a közlekedés legalapvetőbb szabályával sincs még tisztában, majd még hápog is neked utána?
2018. febr. 8. 14:18
 55/65 A kérdező kommentje:
Forditott esetben, ha nekem véletlenül, tehát nem szándékosan okozna kárt egy nálam szegényebb egyén, akkor nemlenne pofám kifizettetni vele.
2018. febr. 8. 14:23
 56/65 A kérdező kommentje:
Persze csak ha ehhez hasnoló kaliberü dolgról lenne szó. Ha a házamat gyújtaná fel akkor persze én is pipa lennék. De ez jelentéktelen
2018. febr. 8. 14:24
 57/65 anonim ***** válasza:
100%

NEM jelentéktelen.

Egy tízmilliós autó, ha nem makulátlan, már százezrekben mérhető az értékcsökkenés.

És az, hogy ordibált veled, mint a sakál, teljesen jogos. Milyen alapon kérted tőle, hogy javíttassa meg a biciklidet?

Ha a helyében lennék, és olvasnám ezt:

a)

egy ügyvédi felszólítást kapnál, hogy fizesd ki az ajtóm gyári márkaszervizben, gyári technológiával történő kijavítását.

Ha nem, akkor per, és akkor a kn. 50 ezer forintos fényezési költségen kívül e.y bő százezer körüli perköltséget is fizethetnél.

b)

átslattyognék hozzád, rád rúgnám az ajtót, és szépen leülnék mögéd a géped mellé, ameddig egy töredelmes bocsánatkérést be nem pötyögsz ide, és utána megvárnám, ameddig kitörlöd a regisztrációdat, utána eljönnél velem a szervizbe, és szépen a bankkártyáddal kifizetnéd a javítást.

2018. febr. 8. 15:00
 58/65 A kérdező kommentje:
Ki beszélt 10milliós autóról? Nem ferrari, hanem egy legalább 10-12éves audi. És nem az ajtaja sérült, hanem csak igy kis karcolás a tanksapka körül.
2018. febr. 8. 15:13
 59/65 Alex Fly ***** válasza:
100%

Nem kell túlreagálni.

Kérdező: ne értetlenkedj. Szabálytalan voltál, balesetet okoztál, ami anyagi kárral járt. Nyilván az általad okozott kárt meg kell térítened -mit lehet ezen nem érteni? Ha van felelősségbiztosításod, akkor a biztosítód elintézi (MK tagsághoz, lakásbiztosításokhoz jár).

Gondolom a helyszínen ezt tisztáztátok, aláírtad, milyen kárt okoztál és elismerted a felelősségedet. Mivel rendőrt nem hívtatok, így a helyszínelők által írt jegyzőkönyv kiesik.

Ez alapján jogos a követelése.

Amennyiben ez nem történt meg, utólag semmiféle követelése nem lehet.

A te károdat pedig te okoztad magadnak; semmi oka nem lehet annak, hogy mással fizettesd a saját hülyeséged következményeit.

2018. febr. 8. 16:14
 60/65 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, mekkora a kár, egy fényezőnek 5000 forintnál a munkadíja is magasabb, nem még maga a javítás. Ha meg akkor kapcsolatai vannak, hogy a rendőrséget is ő szponzorálja, nem is értem, mit szerencsétlenkedsz 5 rugón, még a végén két ukrán fogja kiverni belőled. :D
2018. febr. 8. 18:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!