Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autóbalesetben fél éve meghalt...

Autóbalesetben fél éve meghalt utasként 17 éves kislányom. Mennyi kártérítést követelhetek?

Figyelt kérdés
2015. nov. 15. 10:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Kitől? Mire fel?

Semmi nem tudunk a balesetről, miért történt, hogy történt, ki volt a hibás, stb.. Ez alapján semmit nem lehet mondani.

2015. nov. 15. 11:04
 2/11 A kérdező kommentje:
A vezető hibázott,180-nal száguldott s elvesztette uralmát az autó felett s betonfalnak ütköztek azon az oldalon ahol a lányom ült.Megpróbálták újraéleszteni de a helyszínen belehalt sérüléseibe.Természetesen rendőrségi jegyzőkönyv megszületett,melyben egyértelműen kijelentik hogy az autó vezetője a vétkes s a részletes boncolási is megvan.
2015. nov. 15. 11:15
 3/11 anonim ***** válasza:
38%

Nyilván volt tárgyalás és a sofőr megkapta, megkapja az őt illető büntetést.

De te mire kapnál kártérítést?

A lányod kaphatna, ha túlélte volna és olyan sérülése lesz, ami miatt munkaképtelen, vagy korlátozottan munkaképes.

2015. nov. 15. 11:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Még nem volt tárgyalás.Gyermek elvesztése után a szülők s testvérek kapnak s jogosúltak vagyoni s nem vagyoni ez utóbbi a sérelem díj mely a gyász a lelkisérülés s sok mindent foglal magába.Követelhetek.Csak arra lettem volna kiváncsi hogy itt volt vagy van-e olyan szülő aki hasonló helyzetben van vagy volt s tudna-e tanácsot adni érdemben.
2015. nov. 15. 11:28
 5/11 szántóvető ***** válasza:
50%

Részvétem.

messzemenően nem értek egyet a 3-assal.sajnos Magyarországon gyakorlat hogy anyagi jellegű kártérítést nem szokás követelni a károkozón.(pl volt valami hajóbaleset pár éve,ahol anyagi kártérítés járt az elhunytak hozzátartozóinak.)szóval mindenképp keress egy jó ügyvédet,simán perelhetsz több tízmilliót is.szóval hajrá.

2015. nov. 15. 11:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt így senki sem fogja tudni megmondani.

Rengeteg körülménytől függhet az összeg.

Esetleg itt érdeklődj:

[link]

Vagy keress egy olyan ügyvédet, aki nem fix tiszteletdíjért, hanem az elért kártérítés meghatározott %-áért vállalja a képviseletet. Ő biztos többen érne el, mint aki nem érdekelt a magasabb megítélendő összegbe.

2015. nov. 15. 11:48
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

Őszinte részvétem.

Javaslom keress fel egy ügyvédet és kérj tőle jogi tanácsot, hogy milyen lehetőségeid vannak!

2015. nov. 15. 11:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsaitokat s a részvétet!
2015. nov. 15. 18:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javaslom, hogy keress fel egy ügyvédet, mert az itt fórumozók aligha tudnak akár csak közelítőleg is pontos választ adni, hiszen rengeteg körülménytől függ az összeg és sem túl nagyot nem jó mondani (alaptalannak ítélhetik), sem túl kicsit (hiszen egy gyermek elvesztése esetén hatalmas ún. lehetőségköltségek merülnek fel a szülők oldaláról).
2015. nov. 15. 19:10
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen,így van.Csak reménykedtem h hasonló helyzetben volt szülő talál rám s tud vmit mondani.De igazad van s köszönöm a választ!
2015. nov. 15. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!