Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen jogon követelnek tőlem...

Milyen jogon követelnek tőlem kártérítést, ha én vagyok az áldozat?

Figyelt kérdés
Tegnap biciklivel mentem haza a munkahelyemről, és egy kereszteződésben jobbról elém kanyarodott egy autó. Nemtudtam elkerülni, így nekimentem az oldalának és elestem. Szerencsére volt annyi becsülete, hogy megállt és megkérdezte, hogy történt-e valami bajom. A térdem fájt kicsit és a tenyeremről lejött a bőr, de semmi komoly. Mondtam hogy nincs szukseg orvosra, csak a biciklimet javitassa meg, mert elgörbült az első kerék, és letört a lámpa. Errefel felháborodva elkezd ordibálni velem, hogy én vagyok a vétkes, és en fizessem ki a kárt az autóján. A kocsi bal oldalán kicsit lejött a festék a tanksapka körül és 5000forintot kovetel ahelyett, hogy ő fizetné ki a biciklimet. Azt allitja hogy neki volt elsobbsege mert iranyitatlan utkeresztezodesben tortent a baleset. Nem értem hogy lehet ilyen. Én egyenesen mentem, nem kanyarodtam sehova, hanem ő vágott be elém.

2018. febr. 7. 18:31
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
86%
drága, lécci olvass utána a jobbkéz szabálynak. és megtudod, hogy te voltál a hibás.
2018. febr. 7. 19:04
 12/65 anonim ***** válasza:
89%
és ez független attól, hogy T vagy X kereszteződés. aki jobbról jön annak van előnye. legyen az biciklis, motoros, autós, kamionos, buszos...
2018. febr. 7. 19:06
 13/65 anonim ***** válasza:
80%

Ha nincs tábla , akkor JOBBKÉZ szabály van érvényben.

Ha ő jött neked a jobb kezed felől akkor neki van elsőbbsége, vagyis igaza van.

2018. febr. 7. 19:06
 14/65 D. Brasco ***** válasza:
100%

Ez az egesz kb egy fing a szarás után..........akkor nem hívtatok rendőrt,így most mar mindenki azt csinál meg mond amit akar.......a legjobb lesz ha magad megcsinaltatod a biciklid,mert te itt pénzt nem fogsz latni!

Amugy meg tenyleg nem artana tisztaban lenni azzal higx ha valaki neked jobbrol erkezik,ha kanyarodik ha egyenesen megy akkor is elsobbsege van....kivéve ha stop vagy elsőbbseg adas kotelezo tablaja van!bicikliskent is illene tisztaban lenned minimum a kanyarodasi meg jobbkez szaballyal

2018. febr. 7. 19:07
 15/65 anonim ***** válasza:
100%

De ha egyenrangú volt (senkinek nincs táblája vagy más egyéb cucc) akkor a jobbról érkezőknek van elsőbbsége. Tehát neked meg kellett volna állnod, hogy elengedd. Mindegy, hogy ki változtat irányt vagy ki nem.

Miféle kresz?!

Az amiben ősszefoglalják a közlekedési szabályokat. Többek között tisztázza a közlekedésben résztvevők közötti elsőbbségadási szabályokat. Mivel biciklisként te is része vagy a forgalomnak/közlekedésnek illene ezt ismerned.

2018. febr. 7. 19:07
 16/65 anonim ***** válasza:

Megegyeztek?

Nem.

Ilyen esetben rendőrt hívnak, lesz hivatalos jegyzőkönyv, határozat.

Abba szándékosan nem foglaltam állást, hogy szerintem ki a hibás, mert a történet leírása elég homályos, nem is nekünk kell ezt eldönteni.

Egy ilyen balesetnél vagy megegyeznek a felek ott, és akkor, vagy rendőrt hívnak... amennyiben megegyezés nélkül távoznak úgy semmi jogalapja nincs egyik fél követelésének sem.

Annak sem, ha kérdező állítja, hogy az autó vezetője részeg volt a baleset okozásakor :-)

2018. febr. 7. 19:10
 17/65 A kérdező kommentje:
Magyarázzátok már el, hogy miért lenne elsőbbsége. Nekem nem volt se stop se semmilyen tábla, akkor miért álljak meg?! Ráadásul nem is kanyarodtam, hanem egyenesen mentem. Ahonnan az autó jött ott vége volt az egyenes útnak, csak jobbra vagy balra tudott kanyarodni. Azért mert nincs jogosítványom még ismerem a közlekedést. Vagy már az megy akinek audija és pénze van?
2018. febr. 7. 19:12
 18/65 anonim ***** válasza:
100%

Dobhatnál egy google street view linket az adott kereszteződéstől...

(de amúgy meg totál felesleges a kérdés, nem hívtál rendőrt így Te fizeted a saját károdat)

2018. febr. 7. 19:17
 19/65 anonim ***** válasza:
100%

Az autó előtt volt stop, vagy elsőbbségadás kötelező tábla?

Ez egy fontos kérdés, mert ha előtte sem volt tábla, akkor a jobbról érkezőnek van elsőbbsége, függetlenül attól, merre halad tovább.

A "jobbkéz szabály" nem keverendő a kanyarodási szabállyal.

2018. febr. 7. 19:20
 20/65 anonim ***** válasza:
90%

Személyi sérülés nem történt, a rendőr ki sem megy a helyszínre!

Egyébként: Ostoba biciklis aki nem tudja, hogy mi az a "Jobbkéz szabály", de azért veri a nyálát!

2018. febr. 7. 19:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!