Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen jogon követelnek tőlem...

Milyen jogon követelnek tőlem kártérítést, ha én vagyok az áldozat?

Figyelt kérdés
Tegnap biciklivel mentem haza a munkahelyemről, és egy kereszteződésben jobbról elém kanyarodott egy autó. Nemtudtam elkerülni, így nekimentem az oldalának és elestem. Szerencsére volt annyi becsülete, hogy megállt és megkérdezte, hogy történt-e valami bajom. A térdem fájt kicsit és a tenyeremről lejött a bőr, de semmi komoly. Mondtam hogy nincs szukseg orvosra, csak a biciklimet javitassa meg, mert elgörbült az első kerék, és letört a lámpa. Errefel felháborodva elkezd ordibálni velem, hogy én vagyok a vétkes, és en fizessem ki a kárt az autóján. A kocsi bal oldalán kicsit lejött a festék a tanksapka körül és 5000forintot kovetel ahelyett, hogy ő fizetné ki a biciklimet. Azt allitja hogy neki volt elsobbsege mert iranyitatlan utkeresztezodesben tortent a baleset. Nem értem hogy lehet ilyen. Én egyenesen mentem, nem kanyarodtam sehova, hanem ő vágott be elém.

2018. febr. 7. 18:31
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
100%

Rendőrt hívni... okos.

Magának okozta a személyi sérülést, és a rendőr valószínűleg megbüntette volna elsőbbségadási kötelezettség elmulasztásáért, és közlekedési baleset okozásáért.

Nekem volt hasonló szitum, csak ott egy másik autós nem volt tisztába az elsőbbség fogalmával. Szerinte én voltam a hibás, mert egyszerre csak ott voltam előtte keresztben...

Csak szajkózta a magáét, és még egy pont arra menő rendőrautót is leintett (két sarokra voltunk a kapotányságtól). A rendőr udvariasan kioktatta, hogy ez itt most meg sem történt, ön minket nem állított meg, mi ezt itt nem láttuk, mert ha láttuk volna, akkor most fel kéne jelentenünk.

Na ettől kezdve úgy töltötte az A4-es kék-sárga szegélyűt, hogy öröm volt nézni.

2018. febr. 7. 23:28
 42/65 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Ha valóban komolyan gondolod a válaszaidat és nem trollkodsz, úgy te pont az az állatfajta vagy aki a zöldön vagy zebrán akkor is átmegy, ha piroson érkezik pl.: a mentő, mert "miért kellene neked elsőbbséget adni, neki piros van".

És tudd, ha kifizetted volna amit kért, még így is marha olcsón megúsztad volna, illetve meg is úsztad!

2018. febr. 8. 08:36
 43/65 D. Brasco ***** válasza:
100%

Drága kenyér....5000forinton megy itt az idétlenkedés!Ha ennyire fosol a szomszédodtól vagy tudja a tököm ki ez az ember,akkor fizesd ki neki ha ez téged megnyugtat azt menj dolgodra........de ami amugy az igazi vicc,az ez a kommented:

"Oké, elfogadom hogy igazatok van, bizom benne, hogy ennyi ember nem téved"

Magyarul te még mindig meg vagy róla győződve hogy az autós a hibás,hiszen nem azert hiszed el mert tisztában vagy a szabályokkal,hanem mert mi azt mondjuk és ennyi ember nem tévedhet....ekkorát......

2018. febr. 8. 09:11
 44/65 A kérdező kommentje:
Rendben megértettem, hogy én voltam a hibás. De az autóknak ilyen esetben nincs kötelező biztosítása aki megtéríti a kárt? Szerintem pofátlanság 5000et kérni pár miliméteres karcolásért. A biciklimben nagyobb kár esett, ráadáaul használhatatlan is ilyen állapotban. Igazságtalan, hogy a saját káromon kívül még az autót is ki kell fizessem.
2018. febr. 8. 09:14
 45/65 D. Brasco ***** válasza:
100%
Te jó ég.......na hagyjuk is.....veled kár érdemben foglalkozni mert annyira hülye vagy hogy arra nincsenek szavak.......
2018. febr. 8. 09:24
 46/65 A kérdező kommentje:
Miért kell sértegetni? Csak segítséget kértem, mert nem voltam még hasonló helyzetben, és nem tudom, hogy mi ilyenkor a teendő. Próbálom minnél olcsóbban megúszni, mert van elég gondom ezen kívül is. Nem akarok egy balek lenni akit kizsákmányol egy milliomos
2018. febr. 8. 09:43
 47/65 A kérdező kommentje:
annyi pénze van, hogyha elmegy egy kávézóba akkor simán otthagy 5ezret egy kávéért, meg sem érzi azt a pénzt. Én meg egy napig dolgozom érte.
2018. febr. 8. 09:51
 48/65 anonim ***** válasza:
100%
Ilyeneket még gyalog sem lenne szabad az utcára engedni, mint te. Saját magad járatod le.
2018. febr. 8. 12:09
 49/65 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hogy tisztában legyél vele: 5000 forintból semmit sem tud csinálni az autóval, még egy sima polír is többe kerül. Egy jelképes összeget kéne fizess, aztán pattogsz...
2018. febr. 8. 12:10
 50/65 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még egyszer, lassan:

Te vagy egy feketeöves troll vagy, vagy pedig tényleg ennyire tájékozatlan vagy, hogy nem hallottál jobbkézszabályról, és kötelező biztosításról.

Tételezzük fel a legjobbat, tényleg csak tájékozatlan vagy, és az itt hallott információkra csak pislogsz, mint falusi p__a az angolvécén.

Szóval, sorjában:

"De az autóknak ilyen esetben nincs kötelező biztosítása aki megtéríti a kárt? Szerintem pofátlanság 5000et kérni pár miliméteres karcolásért. A biciklimben nagyobb kár esett, ráadáaul használhatatlan is ilyen állapotban. Igazságtalan, hogy a saját káromon kívül még az autót is ki kell fizessem."

A kötelező biztosítás arra van, hogy megtérítse azt a kárt, amit te okozol másoknak. Vagyis, ha például autóval behajtasz a vasúti átjáróba, az autó kigyullad, a sokszázmillióba kerülő vadonatúj Flirt motorvonat leég. Ebben az esetben nem kell neked vagy a családodnak életük végéig törleszteni a kárt, hanem kifizeti a te kötelező biztosításod. Saját kárt nem térit, azt a másik fél kötelező biztosítása téríti. Azt hiszem már valahol lehet kerákpárra is. Gondolj bele, ha nem megkarcolsz egy elemet, hanem szemből kap el a kocsi, betörsz egy ledes lámpatestet, öszzekaristolod a motorháztetőt, betöröd a fűtőszálas, színezett szélvédőt. Ez így együtt lehet akár másfél-kétmilliós kár is egy új prémiumautó esetén. Ilyenkor, ha nincs a lakásbiztosításodnak olyan kitétele, ami az ilyen kárt megtéríti, az autó tulajdonosa polgári peres eljárásban fogja behajtani a kárt rajtad. Aminek a vége vagy végrehajtó, vagy elkezdik vonni a fizetésedből jó sokáig.

"Nem akarok egy balek lenni akit kizsákmányol egy milliomos. annyi pénze van, hogyha elmegy egy kávézóba akkor simán otthagy 5ezret egy kávéért, meg sem érzi azt a pénzt. Én meg egy napig dolgozom érte."

Nem zsákmányol ki. Kért egy jelképes összeget, hogy megtanuld, mindennek következménye van. Egy prémium kocsi nem a nagypapa húsz éves Suzukija, ahol a karcolásokat javítóstifttel lepingálod, és jó az úgy. Egy többrétegű fényezést (főleg valami elvetemült gyöngyházmetált) nem lehet csak úgy letüsszenteni javítószpréből. Hiába csak pár centi a karc, ha javítgatják, látszani fog. Telibe kell fényezni az egész elemet, hogy látványra ne üssön el a többitől. (az értékcsökkenés még így is fennáll, mert a rétegvastagságmérő jelezni fogja, és a majdani vevő nem tudhatja hogy tényleg csak egy kerékpáros volt, vagy a hatos villamos nézett be az ablakon...)

Ahhoz pedig végképp semmi közöd nincs, hogy mennyi pénze van, és mennyit költ kávéra.

Valószínűleg csak azért kérte a pénzt, mert vele is a magas lóról kezdtél beszélni, púposkodtál, hajtogattad a magadét. Ha feltápászkodsz, elnézést kérsz, és megmondod, hogy ne haragudjon, de nem tudod kifizetni a kárát, ő sem keményít be.

Ne feledd, csak pénzt kért, emberi hangnemben. Ha ez egy rosszindulatú keményfiú lett volna, akkor te most vagy a teljes fényezést fizetted volna és/vagy az esés karcolásaid mellé kaptál volna még egy kicsi "nyolc napon belül gyógyuló emlékeztetőt" is.

2018. febr. 8. 12:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!