Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen jogon követelnek tőlem...

Milyen jogon követelnek tőlem kártérítést, ha én vagyok az áldozat?

Figyelt kérdés
Tegnap biciklivel mentem haza a munkahelyemről, és egy kereszteződésben jobbról elém kanyarodott egy autó. Nemtudtam elkerülni, így nekimentem az oldalának és elestem. Szerencsére volt annyi becsülete, hogy megállt és megkérdezte, hogy történt-e valami bajom. A térdem fájt kicsit és a tenyeremről lejött a bőr, de semmi komoly. Mondtam hogy nincs szukseg orvosra, csak a biciklimet javitassa meg, mert elgörbült az első kerék, és letört a lámpa. Errefel felháborodva elkezd ordibálni velem, hogy én vagyok a vétkes, és en fizessem ki a kárt az autóján. A kocsi bal oldalán kicsit lejött a festék a tanksapka körül és 5000forintot kovetel ahelyett, hogy ő fizetné ki a biciklimet. Azt allitja hogy neki volt elsobbsege mert iranyitatlan utkeresztezodesben tortent a baleset. Nem értem hogy lehet ilyen. Én egyenesen mentem, nem kanyarodtam sehova, hanem ő vágott be elém.

2018. febr. 7. 18:31
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
100%

Magyarázzátok már el, hogy miért lenne elsőbbsége. Nekem nem volt se stop se semmilyen tábla, akkor miért álljak meg?!

Mert az autós jött JOBBRÓL, a leírásod szerint. Bár az nem teljesen világos, hogy neki volt-e táblája, bár az irányítatlan kereszteződés az egyenrangú kereszteződést értjük akkor jobb kéz szabályt használjuk.

Ráadásul nem is kanyarodtam, hanem egyenesen mentem. Ahonnan az autó jött ott vége volt az egyenes útnak, csak jobbra vagy balra tudott kanyarodni

Az mindegy. Jobbról jött. Ez is egy fajta kereszteződés.

Azért mert nincs jogosítványom még ismerem a közlekedést.

Ezek szerint nem.

Vagy már az megy akinek audija és pénze van?

Nem.

2018. febr. 7. 19:23
 22/65 A kérdező kommentje:
Egyikünkek sem volt tábla, de ez nem változtat a tényen miszerint neki meg kellett volna állnia az út végén hogy kinézzen a kereszteződésbe és elsőbbséget adjon annak aki egyenesen megy.
2018. febr. 7. 19:25
 23/65 anonim ***** válasza:
100%
Na, ezt a kérdést kellene valami illetékesnek olvasnia, hátha rájönnének végre "odafenn", hogy nagyon ráférne a KRESZ oktatás a kerékpárosokra. De nem, sőt még ittasan is kerékpározhatnak! Hajrá Magyarország! :-)
2018. febr. 7. 19:27
 24/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező trollkodik. Nem létezik, hogy valaki ennyire ne legyen tisztában a jobbkéz-szabállyal. Az ismerősi körömben a gyerekek is tudják (iskolások) jogsi nélkül is...
2018. febr. 7. 19:28
 25/65 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Remélem kedves kérdező megbézed a videót és magad is rájössz, hogy tévedtél.

2018. febr. 7. 19:31
 26/65 A kérdező kommentje:
Ezekszerint komolyan én vagyok a vétkes? Ugyanilyen kereszteződésekben én mindig megálltam az autós helyében és illedelmesen elengedtem mindenkit.
2018. febr. 7. 19:32
 27/65 anonim ***** válasza:
100%
No itt, már egyértelmű, a kérdező valóban nem ismeri a KRESZ-t, a kanyarodási szabályt alkalmazná olyan esetben, akikor a "jobb kéz szabályt" kellene.
2018. febr. 7. 19:33
 28/65 A kérdező kommentje:
Oké, elfogadom hogy igazatok van, bizom benne, hogy ennyi ember nem téved. No de akkor ki kell fizessem neki az ötezret a picike festés miatt? A bringát meg javítassam meg én?
2018. febr. 7. 19:36
 29/65 anonim ***** válasza:
100%
Ha ott nem rendeztétek le akkor valószínűleg ez úgy marad. És szépen elfelejtitek az esetet.
2018. febr. 7. 19:39
 30/65 A kérdező kommentje:
Nemtudom, hogy annyiban marad-e, mert mint mondtam ismerjük egymást, tudja hol lakom. Ha esetleg becsönget hozzám és követelőzni fog akkor szerintetek mit csináljak?
2018. febr. 7. 19:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!