Milyen jogon követelnek tőlem kártérítést, ha én vagyok az áldozat?
Figyelt kérdés
Tegnap biciklivel mentem haza a munkahelyemről, és egy kereszteződésben jobbról elém kanyarodott egy autó. Nemtudtam elkerülni, így nekimentem az oldalának és elestem. Szerencsére volt annyi becsülete, hogy megállt és megkérdezte, hogy történt-e valami bajom. A térdem fájt kicsit és a tenyeremről lejött a bőr, de semmi komoly. Mondtam hogy nincs szukseg orvosra, csak a biciklimet javitassa meg, mert elgörbült az első kerék, és letört a lámpa. Errefel felháborodva elkezd ordibálni velem, hogy én vagyok a vétkes, és en fizessem ki a kárt az autóján. A kocsi bal oldalán kicsit lejött a festék a tanksapka körül és 5000forintot kovetel ahelyett, hogy ő fizetné ki a biciklimet. Azt allitja hogy neki volt elsobbsege mert iranyitatlan utkeresztezodesben tortent a baleset. Nem értem hogy lehet ilyen. Én egyenesen mentem, nem kanyarodtam sehova, hanem ő vágott be elém.2018. febr. 7. 18:31
31/65 anonim válasza:
5000 forintot kell adj neki? Jesszusom... Ott helyben odaadtam volna neki, és húztam volan elfelé, nemhogy még ezen stresszeljek.
32/65 A kérdező kommentje:
Ha kifizetem akkor kell adjon róla valami bizonylatot? Nehogy később letagadja és újra követelőzzön
2018. febr. 7. 20:09
33/65 anonim válasza:
Ennyi erővel te is letagadhatod a balesetet ha nem volt szemtanu.
Amúgy meg ha jön akkor szépen megbeszélitek, hogy mi legyen.
34/65 A kérdező kommentje:
Nem voltam még hasonló helyzetben. Most akkor fizessek, vagy tagadjam le? Mit beszéljek vele?
2018. febr. 7. 20:15
35/65 anonim válasza:
most komolyan 5 ezer forinton baxakodsz?.. én anno meghúztam véletlen egy parkoló autót, de volt bennem annyi tisztesség, hogy kifizettem a festést. az egy 20-as volt...
36/65 anonim válasza:
miért nem ütött el jobban, te GYÖKÉR
37/65 anonim válasza:
Az 5000 csak egy jelképes összeg volt, hogy megjegyezd a jobbkézszabályt. Egy elem újrafényezése, főleg metál színnél nem jön ki ötezerből. Kifejezetten méltányos volt veled. Akkor összeget mondott, amit azért megérzel, de nem halsz bele.
38/65 anonim válasza:
Húú ez meleg.S még én sírtam hogy vettem neten egy olyan autót ami akkor csak 2 éves volt.Amit kaptam egy össze szakadt tört rohadt autót kaptam.Ja vissza se kérhetem mert 600 km ről hitelét törlesztettem ki fizetés gyanánt.2 millát buktam ártatlanon még az állam ki is vonta a forgalomból.Ügyvédem mondja hogy halott ügy mert csak hitele van.Adj a hibádért egy 50 ezredest s örülj hogy nem jelentett fel,mert 150 ezer is lehetett volna,ráadásul hogy még a kresszel se vagy tisztába.😳
39/65 anonim válasza:
Te is a sok "szabálykövető" biciklis táborát erősíted?
Valamiféle képzéshez, engedélyhez kellene már kötni ezt a dolgot!
40/65 anonim válasza:
Rendőrt kellett volna hívni, mert személyi sérülés történt...
ja, hogy nálatok az ismeretség ennyit számít? akkor fizess.
utólag már cseszheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!